Ken vant Aksje-NM 2018: – Uvirkelig

Gjennom tre volatile uker var det Ken Bjerkeli som til slutt stakk av med seieren i Aksje-NM 2018. Han takker blant annet ekspertdeltager Kjelltech for seieren. 

SUVEREN: Ken Bjerkeli er årets vinner av Aksje-NM.

Foto: NTB scanpix/Privat
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Gjennom hele Aksje-NM har brukeren Kenguru20 ligget helt i toppen av Aksje-NM. Til slutt var det ingen som kunne hamle opp med Ken Bjerkeli (51). Han knuste all motstand.

– Dette er egentlig litt uvirkelig, jeg hadde ikke forventet det når jeg startet med dette i begynnelsen av mars, sier Bjerkeli til E24 like etter at Oslo Børs stengte fredag.

Nå kan Bjerkeli smykke seg med tittelen Norges beste aksjeplukker. Samtidig vinner han 15.000 kroner i fondsandeler i Forte Norge, levert av Forte Fondsforvaltning.

– Dette har vært veldig artig, men også fryktelig spennende. Spesielt i går da EMGS gikk så mye opp. Heldigvis roet det seg litt i dag, forteller den glade vinneren.

Turbulent innspurt

Årets utgave av Aksje-NM har vært noe kortere enn tidligere utgaver som følge av at påsken nå banker på døren i de tusen hjem. Dette har ført til at volatilitet har blitt satt enda høyere på dagsorden enn normalt.

Og volatilt ble det. Element sørget for å sprenge feltet i midten av uke to av konkurransen, før Norwegians kjempesmell onsdag førte til at en vinner utkrystalliserte seg ganske tidlig, trodde kanskje mange.

Slik ble det derimot ikke. Da EMGS torsdag fikk en ellevill oppgang var det igjen høydramatisk. Topplisten var nok en gang snudd på hodet. Men da aksjen igjen falt noe fredag, var det ikke lenger noen tvil. Bjerkeli er den soleklare vinneren av Aksje-NM 2018.

Les også

Kvinner har høyere børsavkastning enn menn: – Mange menn har overdreven selvtillit

Takker Kjelltech

Den glade vinneren mener det er viktig å takke en litt spesiell og for mange kanskje uventet ekspertdeltager for at han vant.

– Jeg må takke Kjelltech for Hydroanalysen han kom med tidligere i uken. Det var noe jeg bare måtte hoppe på og dermed hentet jeg inn noen prosenter som kanskje ble avgjørende, sier Bjerkeli lattermildt.

Hydroanalysen til Kjelltech gikk ut på at selskapet trodde det nå bare kunne gå oppover både for selskapet selv i konkurransen og for Hydro etter de siste ukenes utslippsskandale.

Bjerkeli forteller at han har aksjer selv, men at han har en helt vanlig jobb og til vanlig ikke jobber med aksjer.

– Jeg har aksjer privat, og da særlig innenfor energisektoren. Det er en strategi jeg har tatt med meg inn i spillet, sier han.

Les også

Aksje-NM-ekspert Kjelltechs Hydro-analyse: – Nå kan det bare gå oppover

Kjøpte energiaksjer

Vinnerens strategi var gjennom spillet å kjøpe i de selskapene han gjerne har aksjer i privat.

– I tillegg til energiaksjer, hoppet jeg på Element og Questerre Energy Corporation, noe jeg har tjent godt på. Stort sett er det likevel slik at jeg har satset på energiaksjer fordi jeg mener at olje- og energiaksjer skal opp over tid, sier han.

Den første ukekonkurransen ble vunnet av Ayar Amigha etter en høydramatisk avslutning der det den siste timen var to stykker som vekslet mellom å lede konkurransen.

Da den andre uken skulle avgjøres ble det nesten like spennende da Rune Myhre vant. Han klarte ikke slutte le da han fikk beskjeden, og mente det hele måtte bety at de andre hadde vært dårlige.

I ekspertligaen var det daytrader Svend Egil Larsen som stakk av med en overlegen seier etter de siste tre ukers Aksje-NM.

Les også

Kjelltechs Hydro-analyse: – Nå kan det bare gå oppover

Les også

– Det sier egentlig mest om at de andre har vært dårlige

Les også

– De siste minuttene var grusomme

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. – Ville vært flaut å tape mot en tegneseriefigur

  2. – Det sier egentlig mest om at de andre har vært dårlige

  3. – De siste minuttene var grusomme

  4. Slik skal de vinne Aksje-NM

  5. Konkurransen hardner til: Du kan fortsatt melde deg på Aksje-NM