Dette ble årets skip

Vard og Dof kan slippe jubelen løs. Deres «Skandi Africa» er kåret til «Ship of the Year».

VINNEREN: «Skandi Africa» stakk av med prisen som årets skip, til glede for representantene fra Dof og Vard. Dof-sjef Mons Aase til venstre for bildet, Frode Klokk nest lengst til høyre.
Publisert:

NOR-SHIPPING, LILLESTRØM (E24): – Hun er virkelig en verdig vinner, sier statsråd Monica Mæland (H). Næringsministeren delte tirsdag ut prisen for årets skip, under messen Nor-Shipping på Lillestrøm – og det var altså konstruksjonsstøtteskipet «Skandi Africa» som gikk av med seieren (se skipet i bunn av saken).

Skipet er bygget av Vard for Dof Subsea, og prisen ble mottatt av representanter for både verft og rederi, under en seremoni der blant andre kong Harald deltok.

– Det er klart dette er hyggelig, sier konsernsjef Mons Aase i Dof til E24.

– Først og fremst er det en bekreftelse på at det vi holder på med er bra. For alle hos både Vard og oss er det en stor anerkjennelse å få en sånn pris.

E24 skrev tidligere om de andre kandidatene, se båtene her.

– Man blir jo stolt

Dof er blant selskapene som har merket forverring i markedsforholdene det siste året. Aase har ikke noen tro på at tildelingen av prisen vil gi noe slags utslag i selskapets ordrebok, men han gir også uttrykk for at det ikke er så viktig.

– Det er mye fokus på penger og inntjening og sånne ting. Men det er jo dette vi driver med, vi bygger og driver store og avanserte fartøy. Så man bli jo stolt, sier han.

Også Vard setter pris på anerkjennelsen.

– Dette viser den innovasjonskraften vi har ved verftene våre, sier verftssjef Frode Klokk.

Han er på årets messe også for å promotere Vards nye designfilosofi.

– Dette er med på å understreke hvor viktig innovasjon er for oss i Vard-systemet, sier han.

Sværing

Det er en sværing som stakk av med prisen:

«Skandi Africa» er 160,9 meter land og 32 meter bredt. Dødvekten er på rundt 16.000 tonn.

Skipet er bygget ved Vard Søviknes. Det ble levert fra verft tidligere denne våren, får installert utstyr i Nederland og skal så på en femåring kontrakt med Technip.

Skandi Africa
Les også

Ett av disse blir årets skip

Les også

– Må omfavne miljøvennlig innovasjon og teknologi

Publisert:

Her kan du lese mer om