Konkursen i RenoNorden: – Føler med norske kollegaer

Lederen for RenoNordens virksomhet i Danmark føler med sine norske kollegaer etter konkursen, men er glad for at selskapet skal drive videre i resten av Norden.

GIKK KONKURS: Søppeltømmere fra renovasjonsselskapet RenoNorden henter avfall i Bærum tirsdag. Avfallsselskapet som håndterer avfall fra en av tre norske husstander er konkurs, men virksomheten i Danmark, Sverige og Finland drives videre.

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
Publisert:

Mandag kveld meldte renovasjonsselskapet RenoNorden at det var konkurs.

Samtidig ble det kjent at konkursen først og fremst omfatter selskapets norske virksomhet, med 500 ansatte og 30 kontrakter i områder med til sammen 1,2 millioner mennesker.

Virksomheten i Danmark, Sverige og Finland drives derimot videre med støtte fra selskapets kreditorer, nemlig DNB og Danske Bank.

– Vi føler med våre norske kollegaer. Men vi er glad for klarheten om virksomheten her i Danmark. Så det er blandede følelser, sier Jan Kreiberg Larsen, RenoNordens landsjef i Danmark, til E24.

RenoNorden driver med søppelhenting i 35 danske kommuner, og den danske virksomheten eies nå av boet i RenoNorden, sier Larsen.

Han er fornøyd med at den danske virksomheten fortsetter som før, men venter at det vil komme inn ny eiere i selskapet på sikt.

– Danske Bank og DNB er trolig ikke langsiktige eiere. Så jeg går ut fra at det blir en prosess for å finne nye eiere, sier Larsen.

Ifølge en melding fra RenoNorden ble avgjørelsen om å slå RenoNorden ASA og RenoNorden AS (Norge) konkurs gjort på styremøter 18. september. Begjæringen om konkurs ble levert til Nedre Romerrike Tingrett den 19. september.

Les flere saker om konkursen:

Disse kommunene rammes av søppelkonkursen

Flere kommuner jobber med kriseløsning etter RenoNorden-konkurs

RenoNorden er konkurs

Les også

Disse kommunene rammes av søppelkonkursen

– Vil oppfylle kontraktene

Les også

RenoNorden er konkurs

Inngikk 11 tapskontrakter