Svenske aksjonærer renner inn i Funcom – vurderer notering i Stockholm

På rett over to uker har selskapet solgt 400.000 nye Conan-spill. I tillegg er Funcom fornøyd med hundrevis av nye svenske aksjonærer den siste tiden.

SELGER BRA: Funcom har grunn til å være fornøyd med salget av det nyeste spillet Conan Exiles, sammenlignet med tidligere spill.

Foto: Funcom
  • Sindre Hopland
  • Eirik Amb Nysveen
Publisert:,

– «Age of Conan» solgte 1,4 millioner på tre år, noe «Conan Exiles» har brukt halve tiden på å få til, forklarte Funcoms toppsjef Rui Caisas.

I forbindelsen med fremleggelsen av kvartalstallene for første kvartal rapporterer Funcom at de nå har solgt over 1,4 millioner eksemplarer av spillet «Conan Exiles», og at spillet snart vil være selskapets mest solgte spill noensinne.

Conan Exiles har vært lønnsomt helt fra det ble lansert for de første spillerne i januar 2017 og frem til i dag, opplyser selskapet.

Funcom tror salget vil ta seg opp utover sommeren da spillet blir lansert på Playstation i det store japanske spillmarkedet.

Selskapet sier også at det kommer inntektsstrømmer fra nedlastbare spillutvidelser i løpet av juni.

Les også

Funcom har solgt én million Conan-spill

Svenskene strømmer på

Caisas og finansdirektør Stian Drageset fikk spørsmål om Funcom har sett på mulighetene for en børsnotering på Nasdaq i Sverige.

– Vi har vurdert og undersøker mulighetene for både en notering på Nasdaq alene eller en dobbeltnotering i både Norge og Sverige, forklarte Drageset under fremleggelsen av kvartalstallene.

Toppsjefen legger til at man også ser på andre markeder for notering.

Årsaken er at spillindustrien er langt større over grensen, og at det finnes mange potensielle investorer i den svenske hovedstaden.

– For bare en kort tid siden var en tredjedel av aksjonærene våre svensker. De siste dagene har hundrevis av investorer fra Sverige pøst inn i selskapet, forklarer Drageset.

Selskapet sier at man har gått fra å ha 1.500–1.900 svenske aksjonærer i løpet av få dager.

– Vi tar det som et veldig godt tegn at svenske aksjonærer ser til Funcom, ettersom Sverige er et av landene i Europa med fleste børsnoterte spillselskaper og mye kunnskap på området, sier toppsjef Caisas.

Selskapet brukte mye tid på å forklare hvordan de har kortet ned fra 4–5 til 1–2 år på utviklingen av hvert enkelt spill, noe man mener vil føre til en mer stabil vekst og inntekter.

Les også

Funcom jubler etter svensk millioninvestering

Positivt driftsresultat

Selskapet meldte om inntekter på 2,68 millioner dollar, ned fra 10,92 millioner dollar i samme periode i fjor.

Brutto driftsresultat (EBITDA) endte på 77.000 dollar, ned fra 6,71 millioner i fjor, og resultat før, og etter skatt kom inn på minus 1,17 millioner dollar–ned fra 6,13 millioner dollar i pluss i fjor.

Til tross for mange gode nyheter erkjenner Funcom at det fremdeles er ting å rette opp i Conan-spillet.

– Det er fremdeles tekniske utfordringer vi må gjøre for å perfeksjonere spillet, men vi gjør vårt beste for å fikse dette, sier Caisas.

Det nye spillet har også fått en god mottagelse på en av verdens største plattformer for kjøp av spill, Steam, hvor det gikk inn på topplisten og har forblitt der siden lanseringen i begynnelsen av mai.

Det mener er spillekspert Rune Fjeld Olsen er viktig.

– Alle de store spillene kommer inn på bestselgerlisten, og dette viser at Funcom er i ligaen med de store, sier Olsen.

– Hvordan kan man måle hvor god mottagelse spillet får i tiden fremover?

– Det er vanskelig å måle hvordan et spill blir mottatt, men det er ikke gitt at det kommer inn på topplisten til Steam, sier spilleksperten som sier at det er mulig gjennom Steam å holde øye med hvor mange som spiller Conan Exiles til enhver tid.

Les også

Funcom jubler etter svensk millioninvestering

Les også

Funcom leverer sterke tall:  – Det er slutt på berg-og-dalbanen

Les også

Knyttes til bløffeselskap – har levert analyser på fire norske børsnoterte selskaper

Her kan du lese mer om

  1. Funcom
  2. Spill

Flere artikler

  1. Funcom har solgt én million Conan-spill

  2. Funcom dobler på bunnlinjen etter Conan Exiles-suksess

  3. Slik blir Funcoms nye Conan-spill mottatt

  4. Annonsørinnhold

  5. Tidenes mest lønnsomme kvartal for Funcom

  6. – Kan definitivt bli blant de største spillutviklerne i Europa