Ser stor oppside i Rec-aksjen

Arctic Securities måtte kutte i både estimater og kursmål - men holder på kjøpsanbefalingen.

Publisert: Publisert:

Renewable Energy Corporation

2011 har vært knalltøft for Rec og selskapets aksjonærer. Etter at selskapet nylig varslet store kutt i den norske produksjonen, har aksjen falt til det laveste nivået noensinne.

Dette har ført til at Arctic Securities måtte jekke ned både estimatene og kursmålet for aksjen.

Men meglerhuset holder på kjøpsanbefalingen.

«På det nåværende lave nivået for aksjen, mener vi at Rec Silicon alene forsvarer selskapets verdi(...). Dermed anbefaler vi fortsatt kjøp av Rec-aksjen og forventer at en potensiell oppside fra Rec Solar (Singapore) kommer «gratis», og at forventningene til polysilisium og silangass er betydelig dempet», heter det i den ferske analysen.

Det nye kursmålet til Arctic ligger på 21 kroner. Med det nye målet er oppsidepotensialet på nesten 100 prosent.

Og Arctic er ikke alene om å anbefale kjøp av Rec-aksjen. I henhold til E24 Børs er det 11 analytikere som anbefaler kjøp av Rec, mens det er 6 analytikere som har overvekt-anbefaling på aksjen.

Til tross for ny bunn-notering er det kun 6 analytikere som har rene salgsanbefalinger på aksjen.

E24 Børs - Se oversikten over Rec

Aksjen skraper bunnen

Rec varslet nylig at det må kutte i produksjonen av wafere, solceller og solcellemoduler fra 1. juli 2011, som en respons til dagens markedssituasjon.

Tiltakene er ventet å redusere Recs waferproduksjon med rundt 125 megawatt i tredje kvartal, rundt 30 prosent av selskapets produksjonskapasitet i Norge.

Samtidig skal solcelle- og modulproduksjon kuttes med rundt 50 MW.

Disse reduksjonene vil medføre permittering av 500 ansatte, 300 på Herøya og 200 i Narvik.

Dermed ble det trangt i døren for investorer som ville selge Rec-aksjer, og disse ble nødt til å akseptere lavere priser enn noen gang for å få solgt aksjer.

Sist uke falt aksjekursen til 11,36 kroner - det laveste noensinne.

Les også

Kø for å shorte Rec-aksjerNi aksjonærer kjøpte 65 millioner Rec-aksjerDobbel-kollaps på BørsenTidenes laveste for Rec- Det kommere flere kuttRec raser på produksjonskutt

Publisert:

Her kan du lese mer om