Jekker opp bank-anbefaling: – Redusert risiko for uventede oljetap

DNB Markets øker kursmålet på Sparebank 1 SR-Bank.

NY FAVORITTSEKTOR: Sparebankene er i støtet på Oslo Børs.

Foto: Berit Roald NTB scanpix
  • Anders Park Framstad
Publisert: Publisert:

Dette fremgår i meglerhusets morgenrapport fredag.

– Sparebankenes utlånsmargin har vært under press de siste årene. Med utsikter til et avtagende press i tiden fremover, og muligens også generelt stigende rentenivå, vil marginene på utlån til både husholdninger og bedrifter etter hvert kunne bedre seg innen sektoren, skriver analytikerne.

Det vises ellers til at sparebankene er godt i rute når det gjelder å innfri kapitaldekningskravene inn mot utgangen av det inneværende året.

DNB Markets anslår dermed at muligheten for at utbetaling av utbytte vil stige til rundt 50 prosent av inntjeningen allerede i år.

Les også

Investtech med sektoranalyse av bank og finans: Denne aksjen bør du styre unna

– Redusert risiko

DNB Markets har to sektorfavoritter, nemlig Sparebank 1 SR-Bank og Sparebank 1 Midt-Norge. Begge får kjøpsanbefaling, mens kursmålene jekkes opp henholdsvis til 75 fra 60 kroner per aksje og til 80 fra 75 kroner per egenkapitalbevis.

Oppjusteringen av kursmålet på førstnevnte kommer til tross for at utbetalingsandelen anslås å kunne bli lavere enn for flere av konkurrentene. Denne estimeres til rundt 22 prosent for 2016.

– Kursmålet er løftet på grunnlag av høyere utlånsrenter og det vi mener er redusert risiko knyttet til ytterligere uventede tap innenfor oljesektoren, skriver DNB i morgenrapporten.

Kursen i Sparebank 1 SR-Bank, som har hovedkontor i Stavanger, ble omtrent halvert gjennom årene med fallende og lave oljepriser, men har siden sensommeren i fjor skutt fart.

Saken fortsetter under grafen ...

BERG-OG-DALBANE: Kursen i Sparebank 1 SR-Bank falt på oljepris, påfølgende uro rundt oljeeksponeringen i bankens utlånsportefølje og generelt strengere krav i banksektoren. Men den gjorde solid comeback gjennom andre halvår i fjor.

Foto:

Analytikerfavoritt

DNB Markets er nemlig ikke de første som ser muligheter i sparebanksektoren. I løpet av høsten i fjor var det flere som pekte på nettopp disse selskapene som en spennende mulighet.

Pareto påpekte i september at sparebankene, etter flere år med kapitalbygging og lave utbytter for å nå strengere krav fra myndighetene, både fremsto som mer solide og med større utbyttekapasitet.

Les også

Mener tiden er inne for å satse på «oljebanken»

Sparebank 1 SR-Bank ble også tatt inn i Dovre-porteføljen i andre halvdel av 2016.

– Dersom man ser på hva som finnes av oppside i olje- og oljeservice på Oslo Børs, blir man generelt skuffet. Min følelse er at toget langt på vei har gått. En av de billigste måtene å få eksponering mot stigende oljepris på nå, er gjennom SR-Bank, sa investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning til E24 i oktober.

Sparebank 1 SR-Bank må nå kunne beskrives som en analytikerfavoritt:

Syv analytikere har sterk kjøpsanbefaling og én anbefaler kjøp. Det er én holdanbefaling og én sterk salgsanbefaling.

Les også

Norske banker rangert i etikkundersøkelse

Les også

Sparebanker mener finansskatt skader distriktene

Les også

Sparebank-aksjene som sier kjøp

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. SpareBank 1 SR-Bank
  2. SpareBank 1 SMN

Flere artikler

  1. Derfor kan disse friste med økt utbytte

  2. Danske Bank venter flat utvikling i oljeinvesteringene: Nedgraderer seismikkaksjer

  3. Betalt innhold

    Tre analytikere: Dette er våre aksjefavoritter innen bank

  4. Venter lavere oljetap i år

  5. Laveste Norwegian-optimisme på nær to år