Mener Telenor er mer verdt

Jekker opp kursmålet på Telenor.

- MER VERDT: DNB oppjusterer estimatene for Telenors inntjening, driftsresultat og verdi. Her konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.
Publisert: Publisert:

DNB Markets oppjusterer sine estimater for Telenor etter oppkjøpet av bulgarske Globul og økte forventninger til virksomheten i Thailand.

Ifølge meglerhuset vil Globul-kjøpet, som ble ferdigstilt i slutten av juli, øke konsernets topplinje og driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) med rundt to prosent i 2014.

Samtidig ventes det at EBITDA for thailandske DTAC vil stige med rundt fem prosent i 2014 og rundt 11 prosent året etter. DNB spår en EBITDA-margin for DTAC på 31 prosent i 2013, 34 prosent i 2014 og 39 prosent i 2015.

- Siden Telenor venter å kunne overføre rundt åtti prosent av DTAC-kundene til det lisensbaserte nettet innen 2014 og rundt 90 prosent innen 2015, kan det her ligge ytterligere potensial for løft i marginene for DTAC, skriver analytiker Christer Roth i en analyse.

Verdien av Telenors virksomheter (summen-av-delene) oppjusteres fra 146 til 160, og kursmålet tilsvarende. Denne økningen er knyttet til høyere verdsettelse av den internasjonale virksomheten innen mobil, og av Vimpelcom.

For konsernet økes EBITDA-estimatene med tre til fem prosent for neste år og året etter.

DNB Markets gjentar en kjøpsanbefaling på Telenor. Aksjen omsettes mandag for 139 kroner.

DTAC legger fram sitt resultat for det tredje kvartalet den 29. oktober, mens Telenors kvartalsresultater presenteres to dager senere.

Les også: Telenor og Schibsted lager ny rubrikkgigant

Les også: Telenor kvitter seg med 120 ansatte i IT-staben

Les også: Dette er de største IT-truslene nå

Publisert:

Her kan du lese mer om