Oslo børs trosset gresk uro

Et oppsving i Statoil-aksjen sikret ukeslutt i grønt for Oslo-børsen.

Publisert:

Etter en negativ innledning på ukens siste børsdag, og en svingete ferd de påfølgende timene, hentet Børsen seg inn frem mot avslutningen.

I det markedet tok helg hadde Hovedindeksen klatret med 0,23 prosent til 417,02 poeng.

I spissen for oppturen sto oljegiganten Statoil, som til slutt hadde steget 1,2 prosent til 156,2 kroner aksjen, som dagens mest omsatte på Børsen.

DNB falt noe tilbake, og endte ned 1,8 prosent til 68,2 kroner.

Finanskonsernet kan like fullt se tilbake på en uke med sterk utvikling i aksjen, etter at selskapets resultattall torsdag ble mottatt med åpne armer av investorene. Siden mandag har aksjen steget med 3,1 prosent.

Les også: Bjerke overrasker

Rec-rekyl

Blant dagens store vinnere, var solenergiselskapet Rec, som steg med 9,9 prosent til 5,7 kroner.

AksjeLongname: Renewable Energy CorporationTicker: RECMarked: OSEOrganiasonsnummber: 977258561TSID: Trade time: 2012-02-10 17:11:57Last: 5.485Close: 5.155Periode: 7days

Dermed fortsetter den positive utviklingen for selskapet, til tross for at Rec la frem et resultat for fjerde kvartal som skuffet på flere punkter denne uken. Viktigere er det tilsynelatende at selskapet skisserer noe lysere fremtidsutsikter.

Fall tidligere i uken gjør likevel at den ukentlige oppgangen for selskapet beløper seg til 9,3 prosent.

Gode testnyheter

Også medisinalselskapet Algeta kunne notere seg en pen opptur, på 8,8 prosent til 161 kroner aksjen fredag.

Løftet kom etter at selskapet fredag morgen meldte at de har gjennomført en analyse av oppdaterte data fra en studie.

Denne skapte i fjor store overskrifter, da Algeta annonserte at man hadde oppnådd «svært positive» resultater fra en test av medisien Alpharadin på 900 pasienter med prostatakreft.

Les også: Gode testnyheter fra Algeta

Utsettelse tynget

Til tross for den positive avslutningen i Oslo, preges investorene i stor grad av uroen som nå utfolder seg Hellas.

Dette skyldes i stor grad at avgjørelsen om utbetaling av neste del av kriselånet til Hellas nå er utsatt til neste uke.

Torsdag kom beskjeden om at den greske koalisjonsregjeringen og den såkalte Troikaen (Det internasjonale pengefondet, EU og Den europeiske sentralbanken) endelig var blitt enige om nye sparetiltak, etter forhandlinger som har pågått på overtid siden søndag.

Dermed kom Hellas et skritt nærmere å kunne motta et nytt kriselån på 130 milliarder euro, noe landet er helt avhengig av for å kunne klare å betjene lån som forfaller 20. mars.

Fredag utløste det imidlertid ny usikkerhet i det partiet Laos' leder ga beskjed om at han ikke støtter spareavtalen.

Europarådets leder Jean-Claude Juncker gjorde det klart at det ikke vil gjøres noen «endelig beslutning» om det greske kriselånet torsdag kveld, og noen timer senere kom beskjeden; - Vi prøver å ta avgjørelsen i midten av neste uke.

Publisert:

Her kan du lese mer om