– USA etterforsker banker for rentefiksing

USAs justisdepartement etterforsker flere banker og deres ansatte for triksing med Libor-renten, ifølge The New York Times.

FØRSTE BANK UT: Britiske Barclays er allered i hardt vær i Storbritannia for manipulasjon av den viktige Libor-renten. Nå kan flere banker trekkes inn i skandalen.

Carl Court
  • NTB
Publisert:

Avisen skriver søndag at justisdepartementets kriminalavdeling er i ferd med å reise sak mot en rekke finansinstitusjoner, blant dem ansatte i Barclays. Den britiske storbanken sendte sjokkbølger gjennom den globale finansverdenen da det ble avslørt at ansatte systematisk trikset med Libor-renten, en styringsrente som bygger på rentesatsene for britiske banker imellom.

The New York Times siterer anonyme regjeringskilder med nær kjennskap til saken som forteller at amerikanske myndigheter venter at minst én bank vil bli siktet i løpet av året.

LES OGSÅ: Risikerer erstatningskrav på 134 milliarder

Amerikanske og britiske myndigheter inngikk et forlik med Barclays forrige måned, som godtok en bot på 2,7 milliarder kroner for forsøket på å manipulere rentene. Avtalen gir imidlertid ikke Barclays-folk immunitet fra straffeforfølgelse.

I frykt for straffeforfølgelse forsøker nå flere finansinstitusjoner, blant dem minst to europeiske, å inngå forlik med myndighetene, ifølge den amerikanske avisen.

I lys av Libor-skandalens omfang og antall banker som antas å være involvert, kan justisdepartementets etterforskning av rentetriksingen gi myndighetene påskudd for å holde de største bankene ansvarlige for det som skjedde under finanskrisen.

Det amerikanske justisdepartementet har jurisdiksjon over den britiske Libor-renten ettersom den påvirker markedene i USA.

LES OGSÅ: Barclays hevder Bank of England oppmuntret til juks

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Nye europeiske storbanker under Libor-lupen

  2. Eksperter: - Barclays kan slippe billig unna

  3. - 9 milliarder i forlik for Libor-manipulasjon

  4. Annonsørinnhold

  5. Barclays-topp går av

  6. Han skal rydde opp i skandalebanken