Lerøy slaktet mer, tjente langt mindre

Prisfallet på laks slo inn i laksegiganten.

INNTEKTSFALL: - Nedgangen i driftsresultatet kommer som følge av vesentlig lavere prisoppnåelse for konsernets hovedprodukter, atlantisk laks og ørret, sier Henning Beltestad, konsernsjef i Lerøy Seafood Group.
  • Even Landre
Publisert: Publisert:

Sjømatkonsernet Lerøy Seafood Group merket for alvor at markedet preges av høyt tilbud av laks og ørret denne høsten.

Det gjør også at prisene faller, noe som vises i resultatene som er lagt fra for tredje kvartal.

Etter tredje kvartal oppnådde selskapet er driftsresultat før biomassejustering på 74 millioner kroner, ned fra 207 millioner kroner i samme periode året tidligere.

- Nedgangen i driftsresultatet kommer som følge av vesentlig lavere prisoppnåelse for konsernets hovedprodukter, atlantisk laks og ørret, skriver konsernet i rapporten.

Lerøy Seafood oppnådde en driftsmargin før biomassejusteringer på 3,3 prosent, kraftig ned fra 9,0 prosnet i samme periode i fjor.

Omsetningen endte på 2.223 millioner kroner, ned fra 2.304 millioner kroner i tredje kvartal i fjor, og Lerøy høstet 37,3 tusen tonn sløyd vekt laks og ørret, sammenlignet med 36 tusen tonn i samme periode i fjor.

Resultat før skatt endte på minus 1 million kroner, ned fra et overskudd på 30 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

Venter sterkt fjerde kvartal

Lerøy Seafood skriver i rapporten at den sterke veksten i det globale tilbudet av atlantisk laks som vi har opplevd de siste årene, vil avta i løpet av inneværende år.

- Det lave prisnivået bransjen har opplevd det siste året har bidratt til en meget god utvikling i etterspørselen. God etterspørsel og forventning om bedret produktivitet i konsernets produksjon, herunder bedret biologi, danner grunnlaget for styrets positive holdning til konsernets utvikling.

Dessuten varsler styret i Lerøy at det i dag forventer et vesentlig bedre resultat for fjerde kvartal i år enn det konsernet oppnådde i fjerde kvartal i fjor.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Lerøy Seafood Group

Flere artikler

  1. Inntektshopp i Lerøy

  2. Halv milliard i overskudd fra Lerøy

  3. Rekordkvartal for Lerøy

  4. Betalt innhold

    Krevende kvartal for Lerøy

  5. Fiskekjempe slaktet mindre- tjente mer