RØKKES NYE BØRSBARN: Stødig debut for Aker Drilling

- Vår ambisjon er å ha opptil 10 rigger, sier konsernsjefen.

KONSERNSJEF: Geir Sjøberg i Aker Drilling.

Publisert:

Aker Drilling omsettes flatt for 19 kroner etter sin børsdebut fredag formiddag.

Morselskapet Aker hentet inn 3,6 milliarder kroner for å ekspandere Aker Drillings riggoperasjoner i takt med et hetere globalt riggmarked.

- Vår ambisjon er å ha opptil 10 rigger i de neste fem eller seks årene, sier konsernsjef Geir Sjøberg i et pressemøte etter fredagens bjelleseremoni på Oslo Børs.

Følg Aker Drilling på E24 BØRS

Selskapet opererer i dag to ultra dypvannsrigger, Aker Barents og Aker Spitsbergen, som går på kontrakter med varighet til 2013 og 2014.

Nylig ble det inngått en intensjonsavtale om å bygge to boreskip til en verdi av 7,2 milliarder kroner. Det er i tillegg en opsjon på to boreskip til. Avtalen er inngått med Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, og hvert skip koster 600 millioner dollar.

Aker Drilling

19 kroner
I forbindelse med tilbudstegningen på Aker Drilling endte kursen i nedre enden av det indikerte intervallet på 19-27 kroner.

Tegningsperioden pågikk samtidig med at John Fredriksens Seadrill kom på banen med en emisjon for å finansiere et nytt selskap bestående av flåten av rigger beregnet for værharde forhold, North Atlantic Drilling.

LES OGSÅ: - Fredriksen senket prisen på Røkkes rigger

- Fokus på to ting
Analytiker Janne Kvernland i Argo Securities sier at investorene fokuserer på to ting.

- Økt etterspørsel etter rigger, spesielt i Nordsjøen, og spekulasjon om at Aker Drilling kan bli kjøpt opp av Seadrill, eller et annet konkurrerende selskap.

- Det attraktive er selskapets nye eiendeler, og den gode eksponeringer mot Nordsjøen. For det norske markedet er veldig stramt fremover, sier Kvernland.

- Jeg vil også si at Aker Drilling er et mål for oppkjøp, sier hun.

Konsernsjef Geir Atle Sjøberg sier at Aker Drillings morselskap, Aker ASA, kontrollert av Kjell Inge Røkke, ikke har planer om å beholde sin eierandel på 43 prosent.

- Aker har sagt at de kan bli en mindre eier i et større selskap, sier han.

LES OGSÅ: Røkke-aksje kostet 19 kroner