DNO øker Faroe Petroleum-budet til syv milliarder kroner

DNO øker prisen de er villig til å betale for Faroe Petroleum og varsler at dette er deres endelige tilbud. Samtidig benytter DNOs styreleder anledningen til å lange ut mot Faroe-toppene på nytt.

Fra venstre: Finansdirektør Haakon Sandborg, arbeidende styreleder Bijan Mossavar-Rahmani og daglig leder Bjørn Dale, i DNO.

Foto: Marius Lorentzen E24
  • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

Maktkampen om kontrollen over oljeselskapet Faroe Petroleum fortsetter. Tirsdag ettermiddag melder oljeselskapet DNO at de nå øker budet sitt på selskapet fra 1,52 til 1,60 britiske pund.

Det verdsetter Faroe Petroleum til om lag 641,7 millioner pund, skriver DNO, noe som tilsvarer syv milliarder norske kroner.

Kontanttilbudet er ifølge DNO «det endelige tilbudet».

DNO forlenger i samme vending svarfristen som Faroe-aksjonærene må forholde seg til nok en gang. Nå er fristen forlenget til 23. januar klokken 13:00 britisk tid (14:00 Oslo-tid).

Les på E24+

Børskommentar: Med hell og flaks har DNO nå langt på vei slukt Faroe

DNO startet å kjøpe seg opp i Faroe Petroleum i fjor vår, men det brøt ut full konflikt da DNO ville ha en styreplass i Faroe.

Den 26. november kom DNO med sitt opprinnelige tilbud på 1,52 pund, og siden har konflikten fortsatt og påstandene fløyet mellom partene.

Varsler krav om ekstraordinær generalforsamling

Styreleder Bijan Mossavar-Rahmani.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix

DNOs styreleder, Bijan Mossavar-Rahmani, sparer heller ikke på formuleringene i tirsdagens børsmelding:

– DNO overbetaler ikke for eiendeler, men vi har hørt på markedet og mener at det er i alle parters interesse, muligens med unntak av noen få Faroe-styremedlemmer, at man avslutter denne prosessen med å øke vårt tilbud til et enda mer sjenerøst nivå, sier Rahmani.

Han fortsetter med å si at DNO er klar over at prosessen «kan ha vært urovekkende» for de Faroe-ansatte og deres familier, særlig i julehøytiden. Han varsler også at DNO forventer å komme med et krav om en ekstraordinær generalforsamling for å gjøre «passende endringer i styret».

Les også

Faroe-vurdering etter DNO-bud: – Undervurderer Faroes verdier betydelig

– Vår intensjon er å beskytte vår eksisterende, store investering i Faroe og få selskapet på et spor for solid vekst etter en serie med kommersielle tilbakesteg, avslutter DNO-styrelederen.

Mener DNO-budet undervurderer Faroe

Faroe Petroleums styre har anbefalt sine aksjonærene å takke nei til DNOs forrige tilbud, og selskapet sendte forrige uke ut en melding der de mente budet på 1,52 pund kraftig undervurderte verdiene i Faroe.

Selskapet sendte samtidig ut en verdivurdering utført av en tredjepart for å støtte opp om sin konklusjon.

DNO kjøpte seg i forrige uke videre opp i Faroe Petroleum og sitter med en eierandel på 30 prosent. I tillegg har DNO opplyst at de har mottatt aksepter fra aksjonærer som kontrollerer om lag 13 prosent av Faroe-aksjene.

Les også

Faroe Petroleum slår tilbake etter DNO-meldinger

Les også

DNO forlenger tilbudsfristen for Faroe-aksjonærene – igjen

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. DNO
  2. DNO North Sea (tidl. Faroe Petroleum)

Flere artikler

  1. DNO forlenger tilbudsfristen for Faroe-aksjonærene – igjen

  2. Faroe-vurdering etter DNO-bud: – Undervurderer Faroes verdier betydelig

  3. Faroe-styret avviser DNO-bud: – Forsøker å utnytte oljeprisfallet

  4. DNO kritisk til Faroes avkastning

  5. Verdsettes til 6,7 mrd. etter DNO-bud