Eika sparer milliardbeløp på ny IT-avtale

Eika skal kjøpe kjernebankløsninger av Tietoevry for én milliard kroner de neste fem årene. Bankalliansen regner med å spare opp mot en kvart milliard i året på den nye avtalen.

MILLIARDAVTALE: Eika-konsernet og styreleder Hans Kristian Glesne (t.h.) skal kjøpe kjernebankløsninger av Tietoevry og managing partner Christian Pedersen de neste fem årene.

Eika
  • Lage Bøhren
Publisert: Publisert:

Eika-konsernet, med 60 lokale sparebanker i ryggen, har inngått en opsjonsavtale med Tietoevry som ny leverandør av kjernebankløsninger.

Det fremgår av en børsmelding mandag. Opsjonsavtalen har en varighet på fem år med mulighet for forlengelser på totalt fire år.

Dermed går det mot slutten for Eikas kundeforhold hos danske SDC, som har vært leverandør siden 2005.

– Gjennom denne avtalen vil vi oppnå en reduksjon på 40 prosent i våre IT-kostnader, men minst like viktig så tror vi at dette vil gi de beste kundeløsningene, sier Hans Kristian Glesne, styreleder i Eika-konsernet.

Sparer opp mot 1,25 milliarder

Han anslår den samlede årlige effektiviseringsgevinsten til 220–250 millioner kroner, altså opp mot 1,25 milliarder i løpet av de første fem årene.

Samtidig er kontraktsverdien for Tietoevry på rundt én milliard kroner.

– Så dere sparer en kvart milliard i året og får bedre tjenester. Da er det naturlig å anta at dere har hatt en dyr og dårlig avtale før?

– Vi føler oss trygge på at den løsningen vi nå går for er bedre enn den vi har hatt. Dette handler også om å ha troen på at vi har en IT-leverandør med den utviklingskraften som trengs i årene som kommer, sier Glesne.

Tietoevry leverer allerede kjernebankløsninger til Sparebank 1-gruppen og Handelsbanken i Norge.

Hver bank må godkjenne

Før en endelig avtale kan signeres, må den nye IT-avtalen godkjennes av hver enkelt Eika-bank.

– Det er allerede en del banker som har fattet et positiv vedtak, og vi regner med å ha en endelig beslutning på plass før jul, sier Glesne.

– Tror du det er noen banker som sier nei til 40 prosent lavere IT-kostnader og bedre løsninger for kundene?

– Jeg vil være forsiktig med å forskuttere noe som helst, og har respekt for beslutningsprosessen i de enkelte bankstyrene. Men vi har hatt en god og bred prosess frem til nå, og jeg opplever at bankene har et godt grunnlag for å foreta denne beslutninger, sier Glesne.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Tietoevry

Flere artikler

  1. Storbanker tar jafs i regnskapsmarked – kjøper seg inn i programvareselskap

  2. Kan miste flere hundre millioner på gebyrkutt: Slik skal Storebrand-sjefen ta igjen det tapte

  3. Hitecvisions Moreld satser stort på havvind

  4. Stanser kjøp av falsk kryptovaluta for opp mot en halv milliard kroner

  5. Betalt innhold

    Nå får mange egen pensjonskonto. Et par enkle grep kan sikre deg mer i pensjon.