Storbanker faller etter resultatslipp

Resultatsesongen er i gang i USA. Investorene er ikke nådige og sender aksjene til både JP Morgan, Citigroup og Wells Fargo nedover i førhandelen.

Publisert:

Den hektiske resultatsesongen har satt i gang i USA fredag ettermiddag med flere av de virkelig store bankene på plakaten. Både JP Morgan & Chase, Wells Fargo og Citigroup har åpnet sine regnskapsbøker.

Resultatene til alle de tre bankene er noe bedre enn ventet. Likevel virker ikke aksjemarkedet å være spesielt imponert over noen av dem.

Slik går det med aksjene i førhandelen rundt 1,5 time før Wall Street åpner:

  • JP Morgan & Chase faller 0,56 prosent.
  • Citigroup er ned 1,29 prosent
  • Wells Fargo faller 2,68 prosent

Du finner nøkkeltallene fra bankene i faktaboksen under.

Les på E24+

Rekordår i DNB Markets: Her er de 10 mest kjøpte aksjene i 2020

Reverserer lånetap

Etter et år som har ført til store lånetap for bankene, velger alle tre å reversere deler av lånetapet i fjerde kvartal.

JP Morgan & Chase tar ikke overraskende det største grepet når det nå tar en økonomisk fordel på 1,89 milliarder dollar, tilsvarende 16 milliarder kroner knyttet til lånetap. Det var ventet at banken ville sitte igjen med en fordel på 1,39 milliarder dollar.

Den økonomiske fordelen knytter seg til 2,9 milliarder dollar som tidligere er avsatt som lånetap, men som nå frigis.

Citigroup på sin side frigir nå 1,5 milliarder dollar, mens Wells Fargo reverserer 757 millioner dollar av sine lånetap.

JP Morgans toppsjef Jamie Dimon understreker at investorene ikke må legge for mye i at banken nå frigis store summer.

– Selv om vi rapporterer rekordresultat på 12,1 milliarder dollar, vurderer vi ikke frigivelsen av reserver på 2,9 milliarder dollar som gjentakende fortjeneste, sier han.

Les på E24+

Børsens heteste oppkjøpsaksjer

– Betydelig usikkerhet på kort sikt

Dette forklarer han med at det er inkluder en rekke sannsynlighetsjusterte scenarier, som kan eller ikke kan forekomme, og som forventes å gi kvartalsvis volatilitet i bankens reserver.

– Mens positive utvikling av vaksine og stimulans bidro til disse reservene i år, fortsetter våre kredittreserver på 30 milliarder dollar å reflektere den betydelige økonomiske usikkerheten på kort sikt og vil tillate oss å komme oss godt gjennom økonomiske forhold som er betydelige verre enn den nåværende forventingen til de fleste økonomer, sier Dimon.

E24 retter: I en tidligere versjon av denne saken sto det at JP Morgan tar et lånetap på 1,9 milliarder dollar, noe som ikke stemmer. Banken har reversert lånetap på 2,9 milliarder dollar, som bidrar til en økonomisk fordel på 1,9 milliarder kroner. Dette ble rettet klokken 13.26.

Publisert: