Markant nedgang på Wall Street

Wall Street snudde til et markant fall etter å ha steget fra start, mens Tesla gikk mot strømmen og steg til nytt rekordnivå.

Dagen på Wall Street
 • Ine Brunborg
 • Tyra Kristiansen Stave
Publisert:

Saken oppdateres

Wall Street klatret forsiktig umiddelbart etter åpningstid på årets første børsdag og både Dow Jones og S&P 500 satte nye rekorder i åpningsminuttene.

I løpet av ettermiddagen snudde trenden og alle indeksene var ned over to prosent i løpet av handelsdagen.

Slik stengte indeksene på Wall Street:

 • Dow Jones ned 1,25 prosent
 • Nasdaq Composite ned 1,47 prosent
 • S&P 500 ned 1,48 prosent

Dermed endte alle indeksene på sitt laveste nivå på to uker, ifølge Reuters. Det var også den største nedgangen på Dow Jones og S&P 500 siden 28. oktober, og den verste dagen for Nasdaq siden 9. desember, ifølge CNBC.

Opp for Tesla

Tesla, som var fjorårets største vinneraksje, er på sin side på vei kraftig oppover. Aksjen, som stengte på rekordhøye 705,67 dollar på nyttårsaften, fortsatte oppgangen tirsdag.

Aksjen steg 3,42 prosent til 729,77 dollar tirsdag. I løpet av dagen var aksjen oppe i en kurs på 744,49 dollar.

Dagens oppgang kommer etter at Tesla meldte om å ha produsert og levert rundt en halv million elbiler i løpet av 2020. Det var i tråd med guidingen fra selskapet.

Blant aksjene som falt var flyprodusenten Boeing ned 5,30 prosent etter at investeringsselskapet Bernstein nedgraderte aksjen, ifølge CNBC.

Teknologigigantene Apple og Amazon falt begge over to prosent for dagen.

Les også

Marius shortet Tesla i desember - klar for å kaste kortene allerede

Valg i Georgia

Tirsdag er det gjenvalg i delstaten Georgia i USA, etter at ingen av kandidatene fikk over halvparten av stemmene i valget i november. 

Valget avgjør om Demokratene eller Republikanerne kontrollerer Senatet, og om det altså blir lettere for påtroppende president Joe Biden å få gjennom sin politikk.

Investeringsstrateg John Stoltzfus ved Oppenheimer påpeker at markedet foretrekker at ingen av partiene har all makten i Washington, ifølge Bloomberg.

Ellers følger flere investorer med på dagens møte i Opec, som skal bestemme veien videre for oljeproduksjonen. Sist gang oljekartellet møttes i desember, ble det bestemt å øke oljeproduksjonen med 500.000 fat per dag i januar. Møtet begynte mandag, men fortsetter tirsdag.

Også økende coronasmitte verden over påvirker investorer mandag, skriver CNBC.

Oljeprisen snudde ned

Oljeprisen (Brent spot) steg tidligere mandag, og var på det meste omsatt for 53,3 dollar fatet. Det er det høyeste nivået siden starten av mars.

I ettermiddagstimene snudde utviklingen, og prisen på nordsjøolje faller nesten to prosent til 50,67 dollar fatet ved Wall Street-stenging.

De europeiske børsene steg for dagen, etter en positiv børsmorgen i Asia. Oslo Børs snudde på sin side forsiktig ned i den siste timen med handel.

Les også

Oslo Børs bryter rekordrekke

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Wall Street
 3. S&P 500
 4. Dow Jones
 5. Nasdaq

Flere artikler

 1. Trippelrekord på Wall Street etter tek-oppgang

 2. «Meme»-aksje med himmelferd: Nasdaq tilbake på april-nivå

 3. Brems i rekordrally på Wall Street – Apple bikket ny toppnotering

 4. Virgin Galactic stupte på positiv på Wall Street

 5. Frykten for britenes virusvariant rammet Wall Street