Mølsæter gjør Hydro-comeback

Martin Mølsæter tar på nytt sjansen på Hydro etter at aluminiumsgiganten har fosset videre frem på Oslo Børs.

Martin Mølsæters First Generator-fond har i år steget 19,8 prosent, mens referanseindeksen er opp 14,6 prosent.
Publisert: Publisert:

Da Hydro-aksjen i mars hadde steget nesten 30 prosent siden årsskiftet på grunn av en råvareboom, valgte den profilerte forvalteren Martin Mølsæter i First Fondene å ta gevinst i det som var en av hans større investeringer.

– Jeg tror fortsatt kursen kan ha mer å gå på siden jeg tror aluminiumsmarkedet blir strammere enn det de fleste andre tror. Men jeg har solgt meg ut fordi jeg ser større oppside i Elkem og Norske Skog, sa Mølsæter til E24 den gang.

Siden har aluminiumsprodusenten bykset ytterligere rundt 20 prosent på børs, og nå velger Mølsæter på nytt å putte penger i Hydro-aksjen gjennom fondet First Generator, ifølge en fersk rapport for kundene.

Han forklarer Hydro-investeringen slik:

– Det ser nå ut som det kan bli en karbongrenseskatt eller tilsvarende tiltak for aluminiumssektoren. Sektoren slipper ut mye CO2, men er samtidig svært viktig for å få til det grønne skiftet. Derfor vil de selskapene som kan produsere aluminium med lite CO2-utslipp komme svært godt ut.

– Kina har satt et tak på hvor mye aluminiumskapasitet de skal ha. De har gjort det før også, men nå ser det ut som det mener alvor, og taket blir nådd innen 1-2 år, trekker forvalteren frem overfor E24.

Les også

Hydro Hydrogen vil satse på industri, skipsfart og transport

Blant de største aksjepostene

Forvalteren har også tatt utgangspunkt i at «Goldman Sachs har beregnet at aluminiumsprisen vil stige til godt over 3.000 dollar per tonn fra dagens nivå på ca. 2.4000 dollar per tonn gitt at man begynner å prise inn karbonutslipp på kostnadssiden til produsentene», ifølge rapporten.

– Det betyr at Hydro kan tjene rundt ti kroner per aksje om et par år. Analytikerne ligger inne med fem kroner, påpeker Mølsæter.

Til tross for at de fleste bruksområder for aluminium er kilder til forurensing, som fossilbiler og nye bygninger, anses selve produksjonen av metallet som nøytralt for miljøet. Derfor forventer Hydro også å komme godt ut av innføringen av EUs nye taksonomi for bærekraftige aktiviteter.

«Primær- og resirkulert aluminium er definert som bærekraftig økonomisk aktivitet, og Hydros primæraluminium er ventet å kvalifisere om kraftkilden er fornybar», skrev Hydros leder for bærekraft, Bjørn Kjetil Mauritzen, i en e-post til E24 tidligere i år.

– Jeg tror Norsk Hydro kan bli grønnere enn mange tror med de nye taksonomireglene i EU, sa Mølsæter i mars.

Hydro, som har en markedsverdi på 118 milliarder kroner, utgjør per inngangen av juli 4,02 prosent av First Generators portefølje, som gjør det til den syvende største investeringen.

Venter rekordresultat

Meglerhuset SEB høynet nylig kursmålet på Hydro-aksjen til 68 kroner, mens kursen avsluttet til 56,98 kroner mandag.

SEB trekker frem at det globale aluminiumsmarkedet gått inn i ett underskudd for 2021, som har gjort at aluminiumsprisene er høye. SEB øyner også rekordhøyt underliggende driftsresultat før avskrivninger på seks milliarder kroner i andre kvartal, ifølge Infront TDN Direkt.

«Vi hever våre estimater basert på høyere aluminiumsprisantagelser og valutakurser. Vårt råvareteam estimerer aluminiumsprisene til å være 2.600 dollar pr tonn i 2023, noe som er støttet av overgangen til grønn aluminiumsproduksjon», skriver SEB, ifølge Infront TDN Direkt.

DNB Markets økte samtidig kursmålet sitt til 60 kroner, fra tidligere 55 kroner, men ligger inne med en «hold»-anbefaling.

«Med aluminiumspriser nær 2.500 dollar per tonn, estimerer vi at Hydro kan generere et årlig resultat per aksje på nesten seks kroner, og sammenlignet med historisk P/E vil dette gi en fair value på 70 kroner aksjen. Dog virker det som at markedet ikke er villig til å ta hensyn til de økte prisene, da de kan fremstå som uholdbart høye», skriver DNB og legger til at de ønsker å se mer langsiktige bevis på økte priser før de blir mer optimistiske til aksjekursen, ifølge Infront TDN Direkt.

P/E (pris/inntjening) er et av de mest bruke målene for å vurdere prising av aksjer. Det uttrykkes som oftest ved et tall som utledes ved å dele aksjekurs på resultat per aksje.

Les på E24+

Hydro er blitt en sexy aksje

Mer fornybar

I rapporten fremgår det også at First Generator har økt posisjonene sine i to unoterte karbonfangstselskaper, Ocean Geoloop og Green Cap.

– Nye tester indikerer at de kan fange og frakte karbon til en vesentlig lavere kostnad enn Aker Carbon Caputre, som har en børsverdi på nær 11 milliarder kroner. Disse to selskapene er verdsatt til en brøkdel av det, forklarer Mølsæter.

Han omtaler begge som «tidoblingskandidater».

– Sjeldent man kan finne «feel good - redde verden»-aksjer man kan skryte av i middagsselskaper som faktisk ikke er overpriset.

Publisert: