Nytt fra børsselskapene

Ocean Suns flytende solkraftverk alvorlig skadet

Et flytende solkraftverk som Ocean Sun har bygget for Statkraft i Albania er alvorlig skadet etter en hendelse, og er delvis under vann.

I forrige uke meldte Statkraft og Ocean Sun at den første enheten var i gang med strømproduksjon ved det flytende solkraftverket Banja. Dette flyter på et vannreservoar, men har blitt skadet og er nå delvis under vann.
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Det skriver Ocean Sun i en melding sent onsdag kveld.

«Ocean Sun ble informert om en hendelse ved det flytende solkraftverket på vannreservoaret Statkraft Banja i Albania», skriver selskapet.

Enhetene i solkraftverket består av en flytende ring og en tynn membran. Den flytende ringen med membran og to flytende strukturer skal være under vann og er alvorlig skadet, ifølge Ocean Sun.

Arbeidet med å berge kraftverket er i gang, ifølge selskapet, som også jobber sammen med Statkraft for å finne ut hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få for kraftverket.

I gang i forrige uke

I forrige uke meldte Statkraft og Ocean Sun at produksjonen ved den første enheten på det flytende solkraftverket på Banja-reservoaret i Albania var i gang. Vannkraftverket Banja drives av Statkraft. Totalt skal fire flytende solkraftverk på plass på reservoaret.

I en melding i forrige uke omtalte Ocean Sun Banja-prosjektet som et flaggskip.

Enheten det er snakk om består av 1.536 solcellepaneler og har en kapasitet på 0,5 megawatt. Det skal etter planen installeres ytterligere tre enheter i fase to av prosjektet i andre halvdel av 2021.

– Det er gøy å se anlegget komme i drift og gi ekstra fornybar energiproduksjon i Albania. Vi ser frem til de konkrete resultatene av dette demonstrasjonsprosjektet for å vurdere potensialet for ytterligere utvidelse av denne spennende teknologien, sa konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft etter åpningen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nytt fra børsselskapene
 2. Fornybar energi
 3. Ocean Sun
 4. Solenergi
 5. Albania
 6. Statkraft

Flere artikler

 1. Ocean Sun stupte etter havari: – Veldig uheldig at dette har skjedd

 2. Ocean Sun går i minus i tredje kvartal

 3. Tungt fall for solscellesatsing på negativ Oslo Børs

 4. Mohns vannrenseselskap suste opp på flat Oslo Børs

 5. Statkraft kan produsere 50 prosent mer i 2030: – Må øke våre ambisjoner for å henge med