Aker Solutions med milliardavtale i Brasil

Aker Solutions inngår en rammeavtale med Petrobras for tjenester tilknyttet olje- og gassfelt utenfor Brasil. Avtalen løper over tre år og er verdt inntil to milliarder kroner.

Aker Solutions-sjef Kjetel Digre.
Publisert:

Det opplyser Aker Solutions i en melding.

Selskapet skal levere tjenester til olje- og gassfelt drevet av Petrobras i tre år, og avtalen inneholder også en opsjon om to års forlengelse.

Avtalen gjelder for inspeksjon, vedlikehold, reparasjoner, oppgraderinger og leveranser av reservedeler, i tillegg til tjenester tilknyttet installasjon og bygging av anlegg.

Aker Solutions omtaler dette som en stor kontrakt, noe selskapet definerer som en verdi på mellom 1,2 milliarder og to milliarder norske kroner.

Selskapet har en base i Rio das Ostras i Rio de Janeiro og vil håndtere rammeavtalen derfra. Petrobras driver en rekke felt på dypt vann og i såkalte pre-salt-områder.

Aker Solutions vil bokføre verdiene av kontrakten i andre kvartal, og er tilknyttet subsea-segmentet i selskapet.

Fra tidligere jobber selskapet blant annet med elektrifiseringen av Troll Vest, ombyggingen av plattformdekket på Åsgard B og subsea-systemet på Eldfisk Nord – alle på norsk sokkel.

Aker Solutions har også sikret seg en Feed-kontrakt for Equinor og BPs vindprosjekt Empire og leveranser til plattformdekket på Mero 3 og subsealeveranser til feltene Agogo og Barossa.

Les også

Aker Solutions-sjefen om oljeprosjekter og fornybar vekst: – Det er plass til veldig mye mer

Slått sammen med Kværner

Oljeservicekonsernet slapp nylig resultater for første kvartal, som var det første hele kvartalet for selskapet etter at sammenslåingen med Kværner ble gjennomført før jul.

Slik var selskapets nøkkeltall i første kvartal:

  • Omsetningen endte på 6,47 milliarder, ned fra 8,60 milliarder på samme tid i fjor
  • Brutto driftsresultat (EBITDA) endte på 429 millioner, opp fra −3 millioner
  • Resultat før skatt endte på 206 millioner, opp fra −988 millioner
  • Resultat etter skatt endte på 27 millioner, opp fra −857 millioner

Selskapet opplyste i forbindelse med første kvartal at det kjempet om anbud for totalt 78 milliarder kroner, og at rundt 30 prosent av dette var knyttet til energiomstilling og det grønne skiftet.

Aker Solutions skrev også at den midlertidige oljeskattepakken på norsk sokkel «er ventet å utløse sanksjoneringen av mer enn 30 nye prosjekter innen utgangen av 2022».

På dette tidspunktet ventet selskapet fortsatt en noe lavere omsetning i 2021 samlet sett enn i 2020, som det anslo tidligere i år.

Les meldingen fra Aker Solutions
Publisert: