Cyberangrep har kostet Hydro opptil 450 millioner

Cyberangrepet i mars har kostet Norsk Hydro opptil 450 millioner kroner, ifølge en oppdatering fra selskapet. Kvartalsrapporten er utsatt til juni.

UNDER ANGREP: Hydro sier tirsdag at regningen for cyberangrepet i mars får en økonomisk effekt på 450 millioner kroner i første kvartal. Selve kvartalsrapporten er utsatt til juni på grunn av angrepet.
Publisert: Publisert:

Tallet på kostnaden for cyberangrepet kommer frem i en oppdatering fra Hydro tirsdag morgen.

Selskapets komplette resultat kommer første 5. juni, og ble utsatt på grunn av cyberangrepet i mars.

«Hydros samlede produksjonsvolum gikk ned i første kvartal i forhold til samme periode i fjor, noe som reflekterer en fortsatt produksjonsbegrensning ved Alunorte og cyber-angrepet som nylig forårsaket produksjonsproblemer, først og fremst i Extruded Solutions», skriver Hydro i en melding.

– Cyber-angrepet som rammet oss den 19. mars har påvirket hele den globale organisasjonen, og det er Extruded Solutions som har vært hardest rammet både med tanke på driftsproblemer og økonomiske tap, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Selskapet påpeker at det har inngått gode forsikringer mot cyber-angrep hos anerkjente forsikringsselskaper.

Produksjonen falt

Ifølge foreløpige data gikk det eksterne salgsvolumet i Extruded Solutions ned til 333.000 tonn i første kvartal, sammenliknet med 362.000 tonn på samme tid i fjor.

«Hydros øvrige forretningsområder, Bauxite & Alumina, Primary Metal, Rolled Products og Energy, har kunnet produsere på tilnærmet normalt nivå til tross for angrepet, selv om dette har vært basert på arbeidsintensive midlertidige løsninger og manuelle prosedyrer», skriver selskapet i meldingen.

Hydro holder fast på sin forventning om at det globale markedet for primæraluminium vil gå i underskudd for året 2019, og peker på at det fortsatt er makroøkonomisk usikkerhet.

Håper på Brasil-løsning

Den avtroppende toppsjefen i Hydro håper at produksjonen ved Alunorte kan tas opp, etter et års tid på halv drift.

– Vi har sett en utvikling i Brasil i det siste som viser at vi nærmer oss en løsning når det gjelder produksjonsbegrensningen ved Alunorte, selv om tidspunktet fortsatt er usikkert, sier Brandtzæg.

En domstol behandler nå en felles begjæring av 12. april fra Hydro og Ministerio Publico om å oppheve produksjonsbegrensningen på det viktige aluminaraffineriet, som ble innført etter ulovlige utslipp av regnvann fra Hydros anlegg i Brasil.

Hydro varslet tidligere denne måneden at selskapet måtte utsette rapporteringen for første kvartal etter dataangrepet som rammet aluminiumsgiganten i mars.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om