- Lykketallet er syv

Kristian Siem kontrollerer aksjer i Subsea 7 verdt 7,7 milliarder kroner. - Utviklingen har vært dramatisk positiv, sier han til Næringsliv24.

Publisert:

Det går så det griner for Kristian Siems undervannsentrepenørselskap Subsea 7

OSE

SUB

.

I løpet av årets tre første måneder tjente oljeservice-virksomheten 50,5 millioner dollar (320 mill. kr.). Det er langt, langt bedre enn analytikerne som følger selskapet hadde regnet med.


I dag fyker aksjen oppover på Oslo Børs, og Siem-kontrollerte Siem Industries andel på 44 prosent verdsettes i halv ti-tiden til symbolske 7,7 milliarder kroner.


Siem og familien eier drøyt to tredjedeler av Siem Industries. Hans indirekte andel i Subsea 7 er dermed verdt 5,3 milliarder.


- Dramatisk positivt

- Det har vært en utvikling som har vært dramatisk positiv og som alle har fått glede av. Men i tillegg har vi arbeidet med å bygge opp Subsea 7 i tolv-femten år, sier Siem til Næringsliv24.


Aldri har selskapet hans vært så mye verdt som i dag, i halv ti-tiden koster hele butikken 17,5 milliarder kroner.


Gleden varer i lang tid

Og mangemilliardæren tror ikke festen er over.


- Vi ser at dagens markedssituasjon kommer til å vedvare en god stund fremover. Det tror jeg det er er bred enighet om. Det andre er selvfølgelig at organisasjonen vi har bygget opp og som vi er så avhengig av for en så kompleks funksjon som vi har, både funksjonsmessig og med tanke på geografisk spredning. Den vil vi få glede av fremover.


- Har du vært med på noe lignende før?

- Det som er forskjellig i dag fra tidligere oppgangstider er at horisonten er lengre frem enn det vi er vant til. Det betyr at vi kan planlegge og får glede av oppgangstidene i en lengre periode.


- Er lykketallet ditt syv?

- Det har alltid vært et lykketall. Da vi slo sammen DSND og Halliburton Subsea, måtte vi differensiere navnet fra bare ordet subsea. Vi ville fremstå på en annen måte. Det er et spesielt tall, sier Siem.

Publisert:

Her kan du lese mer om