Singapore Airlines henter 110 milliarder kroner

Flyselskapet henter penger både gjennom en emisjon og konvertible lån. Pengene skal brukes for å sikre rask og ekspansiv drift når reisevirksomheten tar seg opp igjen.

ARND WIEGMANN / X90184
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Singapore Airlines har gjennomført en kapitalforhøyelse på 15 milliarder singaporske dollar, tilsvarende 110,8 milliarder kroner. Det skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi er takknemlige for tillitserklæringen som vår største aksjonær Temasek viser oss. Styret mener at kapitalforhøyelsen sikrer selskapet ressursene til å komme gjennom denne vanskelige tiden, og til å opprettholde posisjonen som et av verdens ledende flyselskap, sier styreleder Peter Seah i Singapore Airlines i en pressemelding.

Selskapet henter pengene ved en emisjon på 5,3 milliarder singaporske dollar, samtidig som det utstedes konvertible lån på 9,7 milliarder singaporske dollar.

Selskapet planlegger å bruke pengene til øke kapitalen og samt driftsutgifter.

I tillegg har selskapet sikret seg en lånefasilitet på fire milliarder singaporske dollar i DBS Bank. Denne skal sikre likviditetsbehovene selskapet har i tiden fremover.

Kapitalforhøyelsen er avhengig av en godkjenning fra en ekstraordinær generalforsamling. Den største eieren Temasek Holdings har allerede forpliktet seg til å stemme for forslaget.

Les også

Regjeringen med milliardpakke til flyselskapene

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Singapore Airlines
 3. Emisjon
 4. Flyselskaper

Flere artikler

 1. Delta venter 80 prosent omsetningstap

 2. ESA godkjente krisepakker til flyselskapene på flekken

 3. Schram: – Skal gjøre det som står i vår makt

 4. Annonsørinnhold

 5. Meglerhus: Frykter at dagens markedsverdi snart er tapt

 6. Airbus stanser flyproduksjon i fire dager