BANKKRISEN SLITER PÅ DE ANSATTE: Psykolog-rush blant amerikanske finansfolk

Bankkrise-tilstander i USA gjør at stadig flere oppsøker psykolog for hjelp.

KOLLAPSET: Storbanken IndymacBank måtte stenges.

PHIL McCARTEN
  • Christine Jensen
Publisert:

Flere og flere bankansatte oppsøker psykolog i den vanskelige tiden amerikanske banker nå er inne i, melder nyhtetsbyrået Reuters.

Forrige uke kom den sjette og syvende bankkollapsen i USA hittil i år og amerikanske bankansatte er ikke lenger bare redd for å gå glipp av bonuser, de frykter mest av alt for sine jobber.

Vil bort fra pengejaget

Det har gjort at stadig flere av dem oppsøker psykolog. Og for noen har det gått så langt at de vil bort fra pengejaget for all fremtid.

- En kar sa til meg at han ville ha jobben min i stedet for, sier psykolog og karriere-coach Marilyn Puder-York, som får flere og flere klienter fra det kriserammede bankmarkedet.

Mange sliter med angst og depresjoner og frykter for fremtiden.

25 prosent økning

Også New York-psykolog og coach, Alden Cass, merker en større etterspørsel etter sine tjenester. Han jobber intensivt med finansfolk på Wall Street og estimerer at klientlisten har økt med 25 prosent siden mars, da JPMorgan Chase & Co bestemte seg for å kjøpe Bear Stearns.

- Stresset

- Meglere er mer stresset, mer ukomfortable, reddere for fremtiden og mindre selvsikre enn de har vært på flere år, mener Ari Kiev, psykiater og grunnlegger av the Social Psychiatry Research Institute.

Han har jobbet med bankfolk i 15 år og mener dette er det mest stressende året hans klienter har hatt.

Jobbkutt

Og det er ikke rart mange av finansfolkene frykter for fremtiden. 85.258 jobbkutt har allerede blitt annonsert i den amerikanske finansbransjen hittil i år, ifølge Gray & Christmas. Bare i Citigroup ble 10 prosent av de ansatte sparket.

I New York forventes det i tillegg en nedgang i bonusutbetalinger på 20 prosent for 2008.

Til E24-forsiden!

Publisert:

Flere artikler

  1. Én av to sjefer har følt seg som en bløff

  2. Finansfolk i krise trøster seg med rus

  3. Frykt for at flere faller

  4. Kraftig fall på Wall Street

  5. 325 000 finansjobber er forsvunnet