Adevinta sluker deler av Ebay

Schibsted kjøper Ebays danske rubrikkvirksomhet

I forbindelse med Adevintas oppkjøp av Ebays rubrikkvirksomhet har Schibsted inngått en avtale med Adevinta om å kjøpe Ebay sin danske rubrikkvirksomhet, DBA.dk og Bilbasen.dk, når transaksjonen mellom Ebay og Adevinta er gjennomført.

OPPKJØP: Etter siste ukes oppkjøp av et finsk rubrikkselskap, følger Schibsted opp med oppkjøp av dansk selskap.
 • Infront TDN Direkt
 • Mads Yksnøy
Publisert:

Avtalen verdsetter eBay sin danske rubrikkvirksomhet til 330 millioner dollar på en selskapsverdibasis (EV) opplyses det, heter det i en i en melding fra Schibsted tirsdag.

Kjøpet vil bli finansiert gjennom et brolån med inntil tre års løpetid, forpliktet av et konsortium av noen av selskapets kjernebanker. Schibsted har også fått forhåndsgodkjenning for midlertidig unntak fra lånebetingelsene knyttet til eksisterende finansiering.

– Schibsteds styre og ledelse støtter avtalen mellom Adevinta og eBay sterkt, da vi er sikre på at det vil styrke verdiskapingspotensialet for Schibsted ytterligere og resten av Adevintas aksjonærer, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted.

– Denne transaksjonen vil innebære en sammenslåing av to av de mest kompetente og innovative operatører av online rubrikk-tjenester i verden, og det forventes at transaksjonen vil generere betydelige synergier. I tillegg forventes det at Adevinta-aksjen vil bli mer attraktiv for investorer, med en betydelig større markedsverdi og sannsynligvis også økt likviditet over tid. Adevinta vil, som verdens største online rubrikkvirksomhet, kunne være ledende i fremtidig konsolidering i rubrikkvirksomhets-sektoren, sier Skogen Lund.

Les også

Adevinta sluker Ebays rubrikkvirksomhet i avtale verdt 84,7 mrd.

Hun fortsetter:

– Schibsted har til hensikt å fortsette å bidra til verdiskapningen for alle Adevinta-aksjonærer som en betydelig langsiktig aksjonær. Den reduserte eierandelen i Adevinta stemmer overens med den strategien vi kommuniserte da vi kunngjorde fisjonen av Adevinta. Vi har vært åpen for å redusere vår eierandel i Adevinta i tilfelle det kommer en verdiskapende mulighet, og oppkjøpet av eBay sin rubrikkannonsevirksomhet er en slik mulighet, sier hun.

Schibsted, som eier 59 prosent av Adevinta, og Stiftelsen Tinius, som eier 6 prosent av Adevinta-aksjene, har blitt enige om å stemme for transaksjonen.

Som et resultat av transaksjonen vil Schibsteds eierandel bli redusert til rundt 33 prosent. Styret i Adevinta støtter enstemmig transaksjonen, som er ventet å levere langsiktig verdiskapelse for alle aksjonærer, heter det.

Schibsted vil, med en eierandel på rundt 33 prosent av aksjekapitalen og rundt 39,5 prosent av stemmene, bli representert i Adevinta sitt styre med to representanter.

For ordens skyld: E24 er et datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte av E24s journalister har aksjer i Schibsted, gjennom deltagelse i konsernets aksjespareprogram for ansatte. Noen av disse kan også ha aksjer i Adevinta, etter at selskapet ble skilt ut fra Schibsted i 2019.

Les også

Dette kan Adevinta få i en gigantavtale med Ebay

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Adevinta sluker deler av Ebay
 2. Ebay
 3. Kristin Skogen Lund
 4. Schibsted
 5. Adevinta

Flere artikler

 1. Adevinta sluker Ebays rubrikkvirksomhet i avtale verdt 84,7 mrd.

 2. Schibsted-sjefen: – Vi vil fortsette som hovedaksjonær i selskapet

 3. «Vurder det sannsynlig» at Adevintas oppkjøp vil bli godkjent

 4. Betalt innhold

  Slik blir verdens største rubrikkselskap

 5. Adevinta-sjefen med saftig milliongevinst etter Ebay-jafs