Norwegian-aksjen klatrer rundt 30 prosent

Oppgangen kommer etter nyheten om at hovedkonkurrenten SAS får nordisk krisepakke på 3 milliarder svenske kroner.

Publisert:

Norwegian-aksjen steg ti prosent fra start onsdag, og deretter tiltok oppgangen.

Aksjekursen steg 34 prosent onsdag formiddag. Klokken 10.18 er kursen 11,48 kroner per aksje, opp 32,89 prosent for dagen. Norwegian-aksjen steg 21,97 prosent dagen før.

Analysesjef Jakob Pedersen i danske Sydbank tror Norwegian-aksjen stiger på håp om et redningspakke, etter at den svenske og danske staten kom med en krisepakke til SAS tirsdag.

– Jeg ser ingen andre grunner enn at det handler om håpet om en (presserende) statlig redning av Norwegian fra den norske staten, skriver han i en epost.

Pedersen i Sydbank får følge av sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets.

– Husk at Norwegian-kursen er en ren opsjonspris. Den prises ikke lenger som et «going concern», den prises med mulighet for at dette går. Alle ting som gjør at man begynner å ane et lite håp, gjør at den kursen går, sier han til E24.

Les på E24+

Børskommentar: Hun kan ha fintet ut Sanner om den store Norwegian-regningen

SAS får krisehjelp

Tirsdag ble det kjent at myndighetene i våre naboland gir SAS tre milliarder svenske kroner i lånegarantier.

– SAS har stor betydning for både Skandinavias og Danmarks tilgjengelighet. Det medfører i høy grad også arbeidsplasser, virksomheter og hele økonomien generelt, sier Danmarks finansminister Nicolai Wammen i en kommentar.

– Det er bakgrunnen for at den danske og den svenske stat som de største eierne i fellesskap har besluttet å støtte opp om SAS ved å i første omgang stille garantier for i alt 3 milliarder svenske kroner, fortsetter han.

Til værs tirsdag

Etter nyheten om at «uformelle diskusjoner» er i gang angående et mulig statlig oppkjøp fløy aksjen til værs tirsdag.

Norwegian-aksjen bykset oppover fra start tirsdag morgen. Det etter at NTB i meldte at en uformell diskusjon er i gang i de politiske miljøene om statlig kjøp av aksjer i Norwegian som et mulig alternativ for å sikre flyselskapets overlevelse.

Denne ukens oppgang kommer etter kursras i Norwegian. Den siste måneden er Norwegian-aksjen ned mer enn 70 prosent.

Les også

SAS får krisehjelp fra Danmark og Sverige

Publisert: