Investorenes aksjekjøp

Gjelsten og Hagen spytter inn penger i Ultimovacs-emisjon

For å dekke forventede prosjektkostnader har kreftvaksineselskapet besluttet å hente 160 millioner kroner i markedet. Nå spytter både Bjørn Rune Gjelsten og Stein Erik Hagen inn frisk kapital.

HENTER PENGER: Ultimovacs henter inntil 160 millioner kroner i en rettet emisjon.

Heiko Junge / NTB scanpix
 • Martin Hagh Høgseth
 • Infront TDN Direkt
Publisert:

Kreftvaksineselskapet Ultimovacs vil hente penger i forbindelse med at selskapet har inngått et nytt samarbeid.

Samarbeidet er inngått med et «ledende Big Pharma-selskap» og en europeisk klinisk studiegruppe for onkologi for å evaluere selskapets universelle kreftvaksine, UV1, i en ytterligere randomisert fase 2-klinisk studie.

Det opplyser selskapet i to børsmeldinger onsdag ettermiddag.

Les på E24+

Fra kirurg til forvalter: Investerer én milliard kroner i biotek

Garanterer for emisjon

Bjørn Rune Gjelstens Gjensten Holding, Stein Erik Hagens Canica og flere av Sundt-familiens selskaper er blant aksjonærene som samlet har garantert for minst 80 millioner kroner av emisjonen.

Denne tredje kliniske fase 2-studien vil evaluere UV1-vaksinen i en ny kreftindikasjon i kombinasjon med indikasjonsspesifikk standard for kreftbehandlinger som er forskjellige fra de som skal testes i de andre kliniske fase 2-studiene til Ultimovacs, opplyses det om.

Ultimovacs vil levere UV1-vaksinen og Big Pharma-selskapet vil levere sin egenutviklede kreftbehandling til den kliniske forsøksgruppen som sponser forsøket.

Les på E24+

Coronakrisen kan ha revolusjonert kreftstudier

– Fremhever potensialet

Med forbehold om endelig avtale mellom Ultimovacs, sponsoren og Big Pharma-partneren, som er planlagt signert i tredje kvartal 2020, forventes den første pasienten å bli rekruttert til studien i løpet av fjerde kvartal 2020 og det forventes avlesing av primære sluttpunkter i løpet av første halvdel av 2023, melder Ultimovacs i meldingen.

– Dette samarbeidet med et Big Pharma-selskap så vel som en ledende internasjonal klinisk onkologisk studiegruppe, fremhever UV1s potensial som kreftvaksine som kan være anvendelig på tvers av mange indikasjoner og i kombinasjon med en rekke kreftbehandlinger. Den kommende kliniske fase 2-studien tester UV1 i nok en kreftindikasjon. Dette er en ytterligere utvidelse av vår kliniske utviklingspipeline og gjør det mulig for oss å fortsette å bygge verdi for pasienter, selskapet og våre aksjonærer, sier administrerende direktør Øyvind Kongstun i Ultimovacs i en kommentar i pressemeldingen.

Les på E24+

Dette er kjendisinvestorenes biotek-kupp

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Investorenes aksjekjøp
 2. Kreftbehandling
 3. Ultimovacs
 4. Stein Erik Hagen
 5. Bjørn Rune Gjelsten
 6. Aksjelive
 7. Emisjon

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Hagen og Gjelstens kreftvaksineselskap rigger seg for utenlandske friere

 2. Betalt innhold

  Norsk biotek-lilleputt satser på kreftvaksine

 3. Betalt innhold

  Gigantavtaler i biotek: Slik jobbes det i kulissene

 4. Annonsørinnhold

 5. Kreftselskapet Vaccibody får milliardavtale før neste ukes børsnotering

 6. Betalt innhold

  Dette er kjendisinvestorenes biotek-kupp