Subsea 7 vil kutte 3.000 ansatte

Som en del av arbeidet for å redusere kostnader, må Subsea 7 også redusere arbeidsstyrken. Nå planlegger selskapet å si opp hver fjerde ansatte.

  • Ine Brunborg
Publisert:,

Oljeserviceselskapet Subsea 7 planlegger å kutte omtrent 3.000 ansatte internasjonalt før utgangen av andre kvartal. Totalt har selskapet 12.000 ansatte, noe som betyr at hver fjerde vil miste jobben.

Det kommer frem i en melding fra selskapet.

Her skriver Subsea 7 at to tredeler av jobbkuttene vil gjelde midlertidig ansatte, og en tredel vil gjelde fast ansatte.

Selskapet vil sette i gang samtaler med ansattrepresentanter lokalt «snart», ifølge meldingen.

Vil spare fire milliarder

I samme melding skriver Subsea 7 at de i løpet av de neste 12 månedene kommer til å redusere den aktive flåten med opptil 10 fartøy. Flåten består nå av 32 aktive fartøy.

Disse tiltakene er ventet å gi omtrent 400 millioner dollar (4 milliarder kroner) i årlige kostnadsreduksjoner fra andre kvartal 2021. Samtidig vil investeringskostnadene bli redusert til minimumsnivåer i 2021 og 2022, skriver selskapet.

– Stilt overfor en betydelig forverring i olje- og gassmarkedet, tar vi raske og avgjørende tiltak for å adressere elementene som er under vår kontroll. Disse tiltakene for å redusere kostnadene våre, vil bidra til å bevare kontanter og beskytte styrken i balansen vår, mens vi opprettholder den sterke konkurranseposisjon vår i kjernemarkedene, sier administrerende direktør John Evans i en uttalelse.

Les også

Svakere fra Subsea 7 – vurderer nedbemanninger

Her kan du lese mer om

  1. Aksjelive
  2. Subsea 7
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Kraftig resultatfall for Subsea 7

  2. Solid tap for Subsea 7 i andre kvartal

  3. Subsea 7-kutt: Klubbleder håper Norge ikke rammes hardt

  4. Annonsørinnhold

  5. Equinor reduserer utbyttet med nesten 70 prosent

  6. Norwegian halverte underskuddet i andre kvartal: Vil sende flere fly i luften