Equinors kontraktsdryss

Subsea 7 får Equinor-kontrakt verdt minst 6,9 milliarder kroner

Equinor har inngått en milliardkontrakt med Subsea 7 og OneSubsea for forprosjektering og leveranser til Bacalhau-feltet (tidligere Carcará) i Brasil, mens Modec skal levere et flytende produksjons- og lagerskip.

Equinor-sjef Eldar Sætre.

Berit Roald
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

Det opplyser selskapet i en melding, uten å oppgi noen samlet sum for kontraktene.

– Tildelingen av disse store kontraktene er en viktig milepæl i utbyggingen av Bacalhau-feltet, sier Anders Opedal, Equinors konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring.

Subsea 7 opplyser å ha fått en kontrakt verdt minst 750 millioner dollar (6,9 milliarder kroner) sammen med Schlumberger-selskapet OneSubsea, gjennom samarbeidet Subsea Integration Alliance (Sia). Dette er en Surf-kontrakt, som gjelder havbunnsutstyr, kontrollkabel, stigerør og brønnstrømsrør.

I tillegg har Modec fått kontrakt på å levere et flytende produksjons- og lagerskip (FPSO), med en lagringskapasitet på to millioner fat. Selskapet har ikke sagt noe om kontraktens verdi. Dette er Modecs første kontrakt med Equinor, men selskapet har til sammen levert 17 lagringsskip og produksjonsskip til Brasil.

«Dette vil være den største FPSO-en som noensinne er levert til Brasil. Den vil ha en stor anleggsdel som er konstruert for å produsere opptil 220.000 fat per dag, produsere og injisere opptil 530 millioner standard kubikkfot assosiert gass hver dag og injisere opptil 200.000 fat sjøvann hver dag», skriver Modec i en melding.

– Vi har tildelt disse kontraktene til selskaper med godt omdømme og lang erfaring i Brasil, og vi ser nå fram til det videre samarbeidet med Sia og Modec for å sikre en tidsmessig god gjennomføring av prosjektet, sier Opedal.

NYTT SKIP: Slik skal det flytende produksjons- og lagringsskipet på Bacalhau-feltet (tidligere Carcará) se ut, ifølge leverandøren.

Modec

– Et kjerneområde

Equinor omtaler Bacalhau som et funn i verdensklasse. Det ligger 185 kilometer utenfor kysten av São Paulo.

– Brasil er et kjerneområde for Equinor, og selskapet har ambisjoner om å produsere 300.000 til 500.000 fat per dag i Brasil innen 2030. Bacalhau vil være et viktig bidrag for å nå dette målet, sier Equinors Brasil-direktør Margareth Øvrum.

Equinor er operatør med 40 prosent eierskap i Bacalhau-feltet, hvor Exxon eier 40 prosent og Petrogal Brasil 20 prosent. I tillegg er myndighetsorganet Pré-sal Petróleo SA partner, uten å investere.

Kontraktene skal fordeles på to trinn, inkludert forprosjektering som settes i gang nå, og opsjoner for gjennomføringsfasen etter en investeringsbeslutning som etter planen skal tas «sent i 2020».

Brasils største produksjonsskip

Leverandør Modec skal stå for driften av det flytende produksjonsskipet på vegne av Equinor det første året, før Equinor overtar og driver skipet frem til lisensperioden utløper i 2053, opplyser selskapet.

– Dette vil bli det største flytende produksjons- og lagerskipet i Brasil, med en produksjonskapasitet på 220.000 fat per dag, sier Opedal.

Kontraktene har ifølge Equinor høy grad av standardisering og industrialisering, og Subsea 7-kontrakten skal ha 60 prosent lokalt innhold i Brasil.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Equinors kontraktsdryss
 2. Equinor
 3. Brasil
 4. ExxonMobil
 5. OneSubsea
 6. Subsea 7
 7. Exxon

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Subsea 7 og OneSubsea får kontrakt til minst syv milliarder av Equinor

 2. Betalt innhold

  Aibel tildelt stor intensjonsavtale av Equinor-leverandør

 3. Betalt innhold

  Dette stålverket gikk konkurs for tre år siden. Nå skal de levere stål for 50 millioner til Equinor

 4. Annonsørinnhold

 5. Equinor jekker opp produksjonen på Fram

 6. Legger frem tall om én uke: Venter kraftig resultatfall fra Equinor