Europris øker omsetningen til 1,47 milliarder

Europris skal åpne ytterligere fem butikker fra 2020 og fremover, samtidig rapporterer selskapet om endringer i ledelsen og en omsetning på 1,47 milliarder kroner.

Heiko Junge / NTB scanpix
  • Hanna Ghaderi
Publisert:

Europris kvartalsrapport for tredje kvartal viser at selskapet økte omsetningen med 9,2 prosent til 1,47 milliarder kroner, sammenlignet med 1,35 milliarder samme periode i fjor.

Justert driftsresultat (ebitda) havnet på 262,4 millioner kroner, sammenlignet med 119,2 millioner samme kvartal i fjor.

I rapporten fremkommer det også at salgstallene er solide sammenliknet med i fjor, fordi været i fjor påvirket salget.

Selskapet endrer ikke på de økonomiske utsiktene for året.

Lager fylt med utdaterte sesongvarer

Selskapet skriver også at et høyt lagernivå på sentrallageret fortsatt er et problem, men at tiltakene som er tatt for å redusere den negative effekten på kostnadene har raskt gitt resultater og kostnadsoverskridelser ble redusert til 5 millioner kroner i kvartalet.

Det høye lagernivået kommer av overflødige sesongvarer, og det vil ta en hel syklus for å normalisere nivået. Samtidig har innkjøpsavdelingen gjort endringer for å forsikre seg om at det ikke skjer igjen. Effekten av dette forventes ikke å ses før andre kvartal 2020.

Samtidig har lavpriskjeden utvidet leiekontraktene for flere av lagrene i Fredrikstad til juni 2020 for å lagre sesongvarene.

Endringer i ledelsen

Direktør for strategi og forretningsutvikling, Maria Borge Andreassen kom inn i Europris fra Orkla i desember 2018. Hun fratrer sin stilling i slutten av desember etter å ha levert oppsigelse.

Hun går altså fra stillingen ett år etter at hun ble ansatt. Hun skal begynne som kommersiell direktør hos en mindre norsk forhandler «som ikke er i konkurranse med Europris».

I tillegg har HR-sjefen Petter Christian Wilskow også levert sin oppsigelse. I rapporten fremkommer det at årsaken er «en mulighet til å starte sitt eget selskap som en uavhengig juridisk rådgiver og uavhengig konsulent».

Det fremkommer i rapporten at Wilskow vil bli leid inn gjennom sitt selskap for å «assistere Europris i relevante områder som franchise-kontrakter».

Vil stenge butikk på Grini

Europris har det siste året åpnet seks nye butikker. Samtidig planlegger selskapet å åpne fem nye butikker fra 2020 og utover, hvorav to avventer planleggingstillatelse.

Samtidig vil selskapet stenge en av butikkene på Grini, men avventer dom fra tingretten. Saken er planlagt til april 2020.

Butikken har en årlig omsetning på 51 millioner kroner, og leiekontrakten utløper i 2020. En nedleggelse vil koste Europris omtrent 5 til 8 millioner kroner i tapte salgsinntekter, oppsigelse og selve stengingen av butikken.

Se kvartalsrapporten her

Les også:

Les også

Europris-arving måtte trekke luksusvilla til 35 millioner

Les også

Europris-arving Terje-Aleksander Høili har kjøpt 620 kvadratmeter stor bolig i Moss

Underskudd for Europris (april)
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Europris
  2. Aksjelive
  3. Resultatrushet

Flere artikler

  1. Europris frykter ikke høy euro-pris: – Prisene vil øke, men vi øker ikke først

  2. Europris med sterk corona-vekst i første kvartal

  3. Europris med kraftig vekst

  4. Europris øker omsetningen - gikk på kronesmell i desember

  5. H&M får bot på 367 millioner for spionasje mot egne ansatte