Har ikke gitt noen toppkarakter

E24s anmelderpar Torgrim Eggen og Gert Nygårdshaug har ennå ikke gitt en eneste restaurant toppkarakter.

  • Christine Jensen
Publisert:

De to forfatterne har anmeldt restauranter for E24 Eksklusiv annenhver uke i snart et år, men har ennå ikke delt ut en eneste toppkarakter.

Den som har vært nærmest er Bagatelle. Restauranten fikk tre av fire stjerner da anmelderparet besøkte den i mai.

- Ingen av restaurantene dere har anmeldt har fått toppkarakter. Hvorfor ikke?

Nygårdshaug: - Vi legger lista vanvittig høyt. Det var på nippet med Bagatelle, men foreløpig har ingen fortjent fire stjerner.

Eggen: - De har ikke vært gode nok. Toppkarakteren skal være vrien å få. Vi kaster ikke terning, sier Eggen og legger til at tre stjerner jo står for en veldig god restaurant.

- Vi er begge så heldige at vi har hatt mulighet til å spise på noen av verdens beste restauranter. Derfor setter vi lista høyt.

- Kan dere love en toppkarakter før jul?

Nygårdshaug: - Det kan godt hende vi finner en snart. Det er mange gode restauranter.

Eggen: - Man skal aldri si aldri. Men de må ha noe å strekke seg etter.

- Blir dere gjenkjent på restaurantene og behandlet annerledes enn andre gjester?

Nygårdshaug: - Det er ikke så ofte at de kjenner oss igjen. Men uansett går det ikke ut over vår vurdering om vi skulle bli forskjellsbehandlet. Jeg tror vi fort gjennomskuer dem, sier Nygårdshaug, som legger til at restaurantene setter pris på et anmelderpar som ikke opptrer anonymt.

Eggen: Det er ikke mitt inntrykk at vi får noen særbehandling. Det har skjedd at vi har fått prøve et ekstra glass vin, men de kan jo ikke vite om vi blir bedre eller verre å ha med å gjøre av det, sier Eggen, som har en viss mistanke om at folk skjønner hvem han og forfatterkollegen er.

- Vi legger vår ære i å være så hyggelige som mulig, sier Eggen.

Hva slags rutiner har dere når dere skal ut og anmelde en restaurant?

Nygårdshaug: - I begynnelsen noterte vi alt, men dette gikk ut over konsentrasjonen når vi skulle spise. Nå har Torgrim med en diktafon som han legger litt sånn skjult på bordet.

Eggen: - Ja, jeg har med en digital diktafon, men å skrive av denne kan være en påkjennelse når enkelte restaurantbesøk har tatt over fire timer. Vi prøver jo å teste restauranten i stor bredde, med forrett, middag, dessert og oster.

- Er dere alltid enig om karakter?

Nygårdshaug: - Det er kanskje bare én gang hvor vi har korrespondert veldig lenge, men som regel er vi helt samstemte.

Eggen: - Vi har hatt våre debatter. Vi er to forskjellige mennesker som har to forskjellige opplevelser.

Forfattere

Gert Nygårdshaug er mest kjent som forfatter av krimbøkene om detektiven Frederic Drum, mens Torgrim Eggen blant annet har hatt knallsuksess med romanen "Trynefaktor" fra 2003. Begge skriver fortsatt.

Nygårdshaug er i gang med en ny roman, mens Eggen nettopp er ferdig med en bok. hvor et helt kapittel faktisk er dedikert restauranter. Boken, med tittel "Manhatten", handler om New York og gis ut om to uker.

- Ingen møkkajobb

Begge er fornøyd med jobben som restaurantanmelder på si.

- Vi syns ikke det er noen møkkajobb. Vi får gjøre ting vi faktisk er veldig interessert i, sier Torgrim Eggen, som trekker frem maten han får servert hjemme hos Nygårdshaug som blant det beste han spiser.

- Han er en god kokk. Vi er begge glad i å lage mat. Det har hendt flere ganger at jeg har blitt påvirket av maten vi har smakt som anmeldere og prøvd å lage det samme hjemme. Jeg spør ikke om oppskrifter, men henter inspirasjon og ideer til retter, sier Eggen.

Han og forfatterkompisen kommer til å fortsette å anmelde restauranter i uoverskuelig fremtid. Hver andre fredag finner man anmeldelsene deres på E24 og matnettstedet Peppernet.no. Neste anmeldelse kommer fredag 14. september.

Og til slutt, et lite tips fra Torgrim Eggen:

- Ut fra erfaringer - også fra før jeg ble restaurantanmelder - så øker servicenivået med den interessen man viser og spørsmålene man stiller...

Så neste gang du besøker en restaurant. Vis interesse!

Publisert:

Flere artikler

  1. - Står til stryk

  2. Lanserer egen Michelinguide for Norden

  3. Bagatelle åpner igjen

  4. Maaemo blir historisk med to Michelin-stjerner:- Dette er manna for en kokk

  5. Nå kommer Michelin-stjernene