Får selge milliongården

Sørum kommune mener Caroline Marie Hagen skal få lov til å selge Øvre Vilberg Gård.

Publisert:

Miljø- og utviklingsutvalget i Sørum kommune vedtok tirsdag at Karianne Klaveness Holmsen (31) skal få konsesjon til å kjøpe Øvre Vilberg gård fra Caroline Marie Hagen for 19,5 millioner kroner.

Det skriver Romerikes Blad.

Stein Erik Hagens datter solgte gården i sommer i forbindelse med at Hagens barn er i ferd med å flytte til Sveits for å slippe unna den norske formuesskatten. Hun kjøpte i sin tid gården for 27 millioner kroner.

Les også: Hagen-datter selger omstridt gård

Det er konsesjonsplikt og boplikt knyttet til Øvre Vilberg Gård.

Se bildene av gården her.

Ifølge Romerikes Blad stiller Sørum kommune krav om at Klaveness Holmen må bosette seg på eiendommen innen ett år etter at konsesjon er innvilget.

Hun må også utarbeide en reguleringsplan for bevaring og utvikling av eiendommen innen utgangen av 2011.

Klaveness Holmens er datter av shippingarvingen Tom Erik Klaveness som er en av eierne av Torvald Klaveness-gruppen. Selv driver Karianne Klaveness Holmen selskapet Happy Horses as som driver med hesteoppdrett.

Enstemmig

Ifølge Romerikes Blad var vedtaket om å innvilge Klaveness Holmen konsesjon enstemmig.

Gården ligger en halvtimes kjøring fra Oslo. Den herskapelige gamle fogdsgården Øvre Vilberg fra 1771. Gården som i 1775 ble kjøpt opp av fogden Ove Henrik Vangensteen fra Vang i Valdres har huset svært mange kjente norske personligheter, blant andre kronprinsesse Märtha og Henrik Wergeland.

Les flere økonominyheter på E24.

Publisert: