Bitcoins Norge-kunder fortviler: – Rotete og frustrerende

Advokatfullmektig Erling Løken Andersen bak det eventuelle gruppesøksmålet sier at tidligere kunder har vegret seg for å sende inn sensitive opplysninger i et Google-skjema fra kryptobørsen for å få utbetalt penger. Han sier kundene er frustrerte over manglende kommunikasjon fra selskapet.

Flere nordmenn har handlet kryptovalutaen bitcoin. Kunder hos Bitcoins Norge fikk 1. juli en e-post fra kryptobørsen, der det ble kjent at all handel er stanset.
Publisert:

Advokatfullmektig Erling Løken Andersen i advokatfirmaet Berngaard sier til E24 at noen av kundene hos Bitcoins Norge hevder de har fått utbetalt penger, etter at kryptobørsen tvangssolgte kryptovaluta til en vesentlig lavere kurs som følge av et angivelig hackerangrep.

Løken Andersen representerer flere kunder i et eventuelt gruppesøksmål mot Bitcoins Norge.

– Utbetalingen har blitt utsatt flere ganger, først forrige uke og deretter neste uke. Det er litt uklart nå når dette vil skje, sier Løken Andersen til E24.

– Noen påstår at de har fått utbetalt penger, sier han.

Bitcoins Norge-saken ble kjent da selskapet sendte en mail til kundene, der de ble oppfordret til å sende inn blant annet personnummer og bankkontonummer gjennom et Google-skjema. Dette ble kundene bedt om å gjøre for å få utbetalt pengene de har krav på.

E24 forstår at dette skjemaet nå er stengt.

I samme melding opplyste selskapet at all handel ble stanset umiddelbart, og at alt av kryptovaluta vil bli solgt «fortløpende».

– Hvor mange av de du har vært i kontakt med har sendt inn skjemaet?

– Etter hva jeg forstår har de færreste gjort det. De har vegret seg av personvernhensyn.

Advokatfullmektigen har tidligere advart mot å sende inn slik informasjon.

– Navn, bankkonto, og annen personalia skal være kjent av Bitcoins Norge fra før, med mindre de har mistet oversikten over hvem som er kundene.

– Har de det?

– Det er vanskelig å ta stilling til hva som er realiteten i denne saken, sier Løken Andersen.

E24 har forsøkt å oppnå kontakt med Ole André Torjussen, uten hell.

Torjussen, som ifølge Brønnøysundregistrene sitter som daglig leder, styreleder og eier i selskapet, har tidligere ikke besvart en rekke henvendelser fra pressen. I en e-post E24 har fått fremkommer det at han er på ferie frem til august.

Les mer: Alphapoint skal betale erstatning til Bitcoins Norge

Advokatfullmektig Erling Løken Andersen i Berngaard.

– Oppleves som rotete

Løken Andersen sier kundene opplever det som vanskelig å ta kontakt med Bitcoins Norge.

– Det er vanskelig å ta kontakt med selskapet. Flere av kundene har forsøkt å oppnå kontakt uten hell, sier han.

– Saken oppleves som rotete og frustrerende av mange. Selskapet har en utydelig kommunikasjon, og svarer kun på egne premisser. De kommer med utspill når det passer dem. De svarer ikke på spørsmål kundene har, noe de opplever som frustrerende.

Les mer: Finanspolitikere om kryptobørsene: – Behov for reguleringer

Organiserer kunder

I en lukket Facebook-gruppe har flere tidligere kunder samlet seg om et eventuelt gruppesøksmål mot Bitcoins Norge.

Løken Andersen forklarer at han ikke kjenner til andre som representerer kunder i en eventuell sak mot Bitcoins Norge.

Advokatfullmektigen jobber nå med å organisere gruppen, og å klargjøre hva som blir et eventuelt krav. Han oppfordrer tidligere kunder å ta kontakt.

– Det haster å organisere gruppen slik at man snarest mulig kan komme i gang med de rette juridiske grepene som er nødvendig for å beskytte de tidligere kundene sine interesser, sier Løken Andersen.

– Hvor mange er det nå?

– I går var det 55 som hadde meldt sin interesse, og siden har det kommet flere, sier han.

Det eventuelle gruppesøksmålet, som ifølge advokatfullmektigen dreier seg om et krav på «i hvert fall flere titalls millioner kroner», omhandler flere aspekter.

Påstanden vil ifølge Løken Andersen være at kundene vil bli tilkjent såkalte «positive kontraktsinngåelser», altså altså mellomlegget på bitcoin-kursen fra 1. mai til 30. juni da selskapet hevder at de fleste bitcoins er tvangsrealisert.

Løken Andersen har tidligere uttalt til E24 at en av kundene har en differanse på 900.000 kroner.

Advokatfullmektig Erling Løken Andersen i Berngaard publiserte et innlegg på en lukket Facebook-side for kryptovaluta-interesserte, der han skrev at han var engasjert i saken.
Publisert:
Gå til e24.no