Oslo Børs varsler suspensjon av Netoil Capital-aksjen fra Euronext Growth

Oslo Børs har varslet at aksjene til det Euronext Growth-noterte oljeselskapet Netoil Capital trolig vil bli suspendert fra 2. august som følge av regelbrudd og gir selskapet frist til samme dato med å søke ny børsnotering.

VARSLET SUSPENSJON: Oslo Børs krever at Netoil Capital søker børsnotering på nytt.
 • Harald Hoff
 • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Bakgrunnen for varselet om sannsynlig suspensjon er en transaksjon tilbake i mars, da det daværende JP Kenny Petroleum utstedte 30 millioner aksjer til selskapet Netoil Ltd. i bytte mot en eierandel i en produksjonsavtale i Irak, som omfattet flere olje- og gassfunn.

I april skiftet JP Kenny Petroleum navn til Netoil Capital, noe som ble begrunnet med transaksjonen med Netoil Ltd.

Krever ny søknad etter regelbrudd

Ifølge en børsmelding mener Oslo Børs at transaksjonen resulterte i et brudd på regler om at selskapet skal varsle hvis det inngår en transaksjon som omfatter mer enn 75 prosent av eiendelene. Ifølge regelverket skal en slik melding gi en forklaring på hvorvidt selskapet fortsatt oppfyller kravene til notering.

Selskapet har på sin side vært uenig med Oslo Børs fordi det mener at transaksjonen i mars ikke omfattet en endring på mer enn 75 prosent av eiendelene, ifølge meldingen. Grunnen var at en produksjonsavtale enda ikke var ratifisert.

Den forklaringen har ikke Oslo Børs godtatt.

I meldingen skriver selskapet at Børsen nå krever at det sender en ny søknad for fortsatt notering på Euronext Growth, hvilket omfatter en fullstendig noteringsprosess.

«Styrets forståelse er også at hvis den nye søknaden skal bli godkjent av Oslo Børs må selskapet ha en sterkere prosjektportefølje, samt en finans- og ledelsesstruktur som samsvarer med selskaper som skal noteres på Euronext Growth», skriver selskapet.

Vil ikke rekke fristen

Fristen for en ny noteringssøknad er satt til 2. august. Netoil Capital opplyser videre at det ikke vil rekke den fristen.

«Det er derfor sannsynlig at NOC-aksjene vil være suspendert fra handel på det tidspunktet og at en prosess for avnotering av selskapet vil bli startet av Oslo Børs», skriver selskapet.

«Styret vil nøye vurdere alle alternativer, inkludert en ny søknad og potensielt andre løsninger som er til fordel for våre aksjonærer», skriver selskapet videre.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Oslo Børs
 2. Euronext Growth

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Snakk om å snuble på vei til børsnotering

 2. Venter færre og større børsnoteringer: – Investorene etterspør mer modne selskaper

 3. Børsboomen fortsetter: Historisk årsrekord kan ryke før høsten

 4. Equinor tynget av oljenedtur på rød Oslo Børs

 5. – Investorer er veldig sensitive for endrede vekstforutsetninger