Nytt fra børsselskapene

Siem og Blystad slår seg sammen om havvind

Oljeserviceselskapet Subsea 7, der Kristian Siem er største aksjonær, melder at det fusjonerer sin fornybarenhet med Arne Blystads OHT.

Investor, skipsreder og industrieier Kristian Siem er styreleder og sjef for Siem Industries, som blant annet eier store poster i de to Oslo Børs-noterte selskapene Siem Offshore og Subsea 7
 • Anders Nybakken Kvale
 • Infront TDN Direkt
Publisert:

Det nye offshore vind-selskapet, som skal ta over tungtløftaktøren OHTs plass på Euronext Growth, får navnet Seaway 7.

Subsea 7 vil kontrollere 72 prosent, mens OHT-aksjonærene vil sitte på 28 prosent av aksjene, fremgår det.

– Denne transaksjonen representerer et viktig neste steg for Subsea 7s energiovergang og vil akselerere og øke verdiskapningen for våre aksjonærer, uttaler Subsea 7-sjef John Evans.

Transaksjonen ventes å bli gjennomført i løpet av tredje kvartal. Videre fremgår det at styret i OHT anbefaler transaksjonen til sine aksjonærer. I Seaway 7 vil Stuart Fitzgerald ta rollen som administrerende direktør, mens Torgeir Ramstad og Steph McNeill også vil ha roller i ledelsen, opplyses det.

– Som et notert selskap med en omfattende flåte og erfaren ledelse, er Seaway 7 posisjonert til å skape en forbedret vekstbane som en global leder i offshore vind. Subsea 7 ser frem til å jobbe tett med Seaway 7 når vi lanserer dette neste spennende kapittelet i vår utvikling, sier Evans.

OHT bringer med seg en flåte på fem tunge transportfartøy, samt to installasjonsfartøy som er under konstruksjon hvor den første leveres i 2022, og den andre i 2023.

«Timingen og prisingen av OHT sine nybygg er attraktive gitt en betydelig utvidelse av markedet fra 2025», skriver Subsea 7 i meldingen.

DNB Markets skriver i en oppdatering torsdag at deres førsteinntrykk er at bytteraten ser rettferdig ut, og trekker frem at de ser en strategiske rasjonale for begge selskaper hvor skala blir sett på som spesielt viktig i offshore vind de kommende årene.

«Etter vårt syn er dette en god kombinasjon og det gir strategisk mening for begge parter. Subsea 7 har færre kapable fartøy for fundamentinstallasjon og har kommunisert at fokus vil ligge på en eiendelslett businessmodell innen offshore vind i fremtiden, hvor tilgang på toppmoderne fartøy har vært en potensiell langsiktig bekymring etter vårt syn», skriver DNB Markets.

Meglerhuset peker på at ved å kombinere med OHT får de tilgang til fartøyene fra OHT sitt nybyggprogram, og fra OHT sitt perspektiv får selskapet tilgang til en større plattform og burde også hjelpe finansieringen av nybyggene.

«Vi tror også driftsskala vil være viktig innen offshore vind-installasjon, og det nye selskapet vil bli en av de største aktørene innen offshore vind-installasjon, som tjenestegjør hele verdikjeden, som slikt sett kan gjennomføre kontrakter både for EPCI og transport og installasjon», skriver DNB Markets.

OHT er en spesialisert tungtransport skipsoperatør, som eier fem nedsenkbare tungtransportskip. Gruppen transporterer alle typer store laster til ulike markeder, fra offshore vind til store marine infrastrukturprosjekter.

Les meldingen her
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nytt fra børsselskapene
 2. Kristian Siem
 3. Subsea 7
 4. OHT

Flere artikler

 1. Røkke og Fredriksen går sammen i fornybarallianse

 2. Subsea 7 kjøper seg inn i flytende havvind

 3. Aker Horizons lanserer ny fornybar energiplattform i Chile

 4. Subsea 7-ras på Oslo Børs

 5. TGS skuffet analytikerne: – Svært utfordrende