Børsdagen

Oslo Børs hentet inn det tapte etter minikrakket

Børsen er tilbake på nivået før mandagens nedtur. Røkke-dominerte Rec Silicon ble blant de mest omsatte etter å ha snudd til overskudd. Kartongselskapet Elopak er tilbake på noteringsnivå etter kraftig oppgang.

COMEBACK: Oslo Børs har etter flere gode dager hentet inn mandagens kraftige fall.
  • Svein Olav Sæter
  • Joachim Birger Nilsen
Publisert:

Det ble en vinglete dag på Oslo Børs torsdag. Etter innledende handel i positivt terreng, senket Børsen farten mot slutten og endte opp 0,05 prosent til sluttkurs 1.132,45, marginalt over mandagens sluttkurs.

Bakteppet er mandagens kraftige fall på over to prosent. Valutastrateg i DNB, Magne Østnor, kalte hendelsen for et «minikrakk».

Flere store selskaper som Komplett, PGS, TGS og Rec Silicon slapp i morgentimene ferske regnskapsrapporter.

Et komplett kvartal for Hagen-gruppe

Resultatet for Stein Erik Hagens Komplett endte før skatt på 78 millioner kroner i andre kvartal, mot 59 millioner kroner i fjor. Det er den første kvartalsrapporten Komplett Group leverer etter at selskapet ble børsnotert i juni.

Komplett-aksjen endte opp 2,92 prosent.

Gruppen økte inntektene med én milliard i første halvår sammenlignet med samme tid i fjor og fortsetter dermed den sterke veksten fra 2020. Inntektene var i andre kvartal 2,4 milliarder kroner, mens omsetning samme periode i fjor var to milliarder kroner.

Stein Erik Hagen er også inne i kartongselskapet Elopak, hvor Ferd er største eier. Selskapet skjøt fart og steg nær 11 prosent til kurs 27,7 kroner. Med det er Elopak tilbake på nivåene like etter børsnotering i slutten av juni, uten at det har kommet selskapsspesifikke nyheter torsdag.

Les også

Milliardhopp i inntektene for Komplett

Snuoperasjon for Rec Silicon

Selskapet hvor Kjell Inge Røkke er styreleder meldte i deres kvartalsrapport om høyere inntekter i årets andre kvartal. Inntektene økte fra 31 millioner til 35,6 millioner dollar.

Driftsresultatet for andre kvartal ble snudd fra minus 32,1 millioner dollar til så vidt positive 0,5 millioner dollar.

Aksjen var blant dagens mest omsatte, og styrket seg med 4,87 prosent.

Les på E24+

Rec Silicon-aksjen er enten ganske dyr eller kjempebillig

Seismikknedtur etter inntektshopp

Seismikkselskapene PGS og TGS økte begge inntektene i andre kvartal i år, ifølge kvartalsrapporter lagt fram like før børsens åpningstid.

PGS økte inntektene med rundt 110 millioner kroner, mens driftsresultatet falt med nesten 100 millioner kroner. Samtidig var det fjerde kvartal på rad med økning i ordreboken for PGS, som har gått fra ordrer verdt 1,3 milliarder kroner i andre kvartal i fjor til 2,2 milliarder kroner i andre kvartal i år.

PGS-aksjen falt 6,12 prosent torsdag, og endte blant dagens tapere.

Aksjene i PGS er også de nest mest shortede aksjene på Børsen. Hele 5,49 prosent av aksjene er lånt bort til short-salg, og Sculptor Capital Management oppført som den som shorter mest. Det betyr at de vil tjene på et eventuelt fall i PGS-kursen.

TGS økte også inntektene, for deres del med rundt 50 millioner kroner. Driftsresultatet gikk hos TGS samme vegen, selv om selskapet fortsatt går i minus. I andre kvartal i fjor kom et dundrende underskudd på 860 millioner kroner. I årets andre kvartal ble underskuddet på rundt 130 millioner kroner. Markedet sendte aksjen ned 2,24 prosent etter rapporten.

Les på E24+

Investtech-analyse: Tre sterke oljeaksjer

Selger olje for god pris tross Opec-økning

På gårsdagens Wall Street økte indeksene med nesten én prosent. Samtidig falt «fryktindeksen» Vix fra et nylig toppnivå nådd på mandag da børser over hele verden falt kraftig.

I Asia kom det også gode børsnyheter dagen før OL i Japan. Indeksene i Hongkong, Seoul og Sydney steg, mens den japanske var stengt på grunn av en helligdag.

Ett fat nordsjøolje (brent spot) handles i skrivende stund til 72,74 dollar, opp 0,73 prosent for dagen. Den amerikanske lettoljen (WTI) styrkes også med 0,83 prosent til 70,8 dollar.

Les på E24+

Det er en farlig faktor bak det sterke aksjemarkedet

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Pexip-aksjen falt på flat Oslo Børs

  2. Oslo Børs stenger ned

  3. Equinor dro Oslo Børs ned

  4. Oslo Børs ble dratt ned av oljeprisfall

  5. Svakt opp på Oslo Børs – Nel klatret før tallslipp