Elon Musk åpner for bitcoin-betaling igjen

Bitcoin-prisen stiger etter at Tesla-sjef Elon Musk sier på en pressekonferanse at han «mest sannsynlig» vil godta betalinger med bitcoin igjen.

«MEST SANNSYNLIG»: Tesla-grunnlegger ønsker «mest sannsynlig» å akseptere bitcoin-betalinger - etter at han tidligere i år sluttet å akseptere dem.
Publisert: Publisert:

Kryptovalutaen bitcoin stupte i verdi tidligere i sommer, etter grep fra kinesiske myndigheter.

Den siste måneden har den digitale mynten stabilisert seg på rundt 30.000 dollar, men har det siste døgnet sett et lite oppsving.

Prisen for én bitcoin er torsdag morgen over 32.000 dollar - opp 4,10 prosent det siste døgnet, ifølge tall fra coinmarketcap.

Oppsvinget kommer etter en pressekonferanse onsdag, der grunnlegger Elon Musk annonserte at han «mest sannsynlig» åpner for at kunder igjen kan betale for selskapets elbiler med bitcoin, ifølge Reuters.

Det var i mai Musk annonserte at Tesla ville stoppe å akseptere bitcoin-betalinger - kun to måneder etter at han først åpnet for den alternative betalingsløsningen.

Les også

Krypto-comeback etter markedsuro og reguleringsskrekk

Les også

Bitcoinfeber i Sogndal: – Dette er rekordtall

Krever fornybare kilder

Årsaken til bitcoin-stans hos elbilgiganten Tesla var at Musk ville forsikre seg om at rundt halvparten av energiforbruket som går med til å utvinne bitcoin, stammer fra fornybare energikilder.

Dette punktet gjentok han under gårsdagens pressekonferanse:

– Jeg ønsket litt dypere undersøkelser for å bekrefte at halvparten eller mer av energien som blir brukt kommer fra fornybare kilder, og at det er en trend som er i ferd med å øke. I så fall vil Tesla på ny godkjenne bitcoin-betalinger, sa Musk på pressekonferansen og la til:

– Svaret er at Tesla mest sannsynlig vil begynne å akseptere bitcoin igjen.

Den formelle uttalelsen kommer etter at Musk twitret om helomvendingen i juni. Bitcoin-verdien steg da med over åtte prosent over en periode på en uke.

– Teslas visjon er å akselerere bruken av bærekraftig energi. Vi kan ikke være selskapet som gjør det og samtidig unngår å grundig ettergå energibruken til bitcoin, sa Musk.

Tesla faller i verdi

Musk opplyste på konferansen at han personlig eier bitcoin, ethereum og dogecoin, i tillegg til at selskapene Tesla og SpaceX er investert i bitcoin.

– Jeg tror definitivt ikke på å selge når prisen er høy. Jeg vil at bitcoin skal bli en suksess, sa Musk.

Mens bitcoin-prisen stiger fortsetter verdien for Tesla-aksjer å falle. Torsdag har verdien for Tesla Inc falt med 0,79 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om