Polight-aksjen stuper etter kansellert prosjekt: – Det er ikke krisestemning

Teknologiselskapets linseleveranser til et smarttelefon-prosjekt blir likevel ikke noe av. Polight-sjefen kaller nyheten «kjedelig», men mener likevel at selskapet har flere muligheter.

KANSELLERT PROSJEKT: Polight-sjef Øyvind Isaksen får likevel ikke levert linser til en planlagt smarttelefon etter at prosjektet er kansellert.
 • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Polight-aksjen faller 20 prosent på nyheten om at smarttelefonen som skulle inneholde selskapets linse, har blitt kansellert.

– Det er kjedelig. Det er sånt som kan skje, men det er ikke uvanlig. Det er ikke krisestemning, fordi vi ser flere andre muligheter og vår positive innstilling til smarttelefonmarkedet er vedvarende, sier Polight-sjef Øyvind Isaksen til E24.

Les på E24+

Dette kan gi ny kurssmell i Polight

Den opprinnelige planen besto av lansering av telefonen til markedet i starten av 2022, med oppstart av skipninger med selskapets linseprodukt kalt «TLens» i fjerde kvartal 2021.

Polight har utviklet en linseteknologi rettet mot blant annet smarttelefoner, som kort fortalt imiterer det menneskelige øyet for å klare å autofokusere bedre og raskere enn dagens linseteknologi.

Strategisk endring

Selskapet opplyser at grunnen til kanselleringen er relatert til porteføljestrategi, og legger til at det aktuelle selskapet fortsatt uttrykker interesse for TLens.

– Dette har ingenting med TLens å gjøre. Det er en produktstrategisk beslutning, sier Isaksen.

Han vil ikke kommentere den konkrete årsaken til den strategiske endringen hos den potensielle kunden, og viser til at prosjektet ikke har vært navngitt tidligere.

– Til enhver tid vil de ulike aktørene i den bransjen vurdere når det er riktig å slippe hvilken telefon. Det er mange aspekter – det kan være konkurransesituasjonen, generelle markedsbetingelser, interne prioriteringer. Jeg kan ikke være mer spesifikk.

Les også

Polight varsler om kansellert smarttelefon-prosjekt – aksjen stuper

Jobber med andre muligheter

Isaksen sier at Polight fortsetter å jobbe med det aktuelle selskapet og andre muligheter. Det kansellerte prosjektet var likevel det som lå først i løypen.

– Den spesifikke telefonen vi var designet inn i – vi var planlagt brukt i den konkrete telefonen – den telefonen er det sagt til oss at den ikke kommer til å bli lansert. Men det kommer andre telefoner siden og da vil vi være aktuelle.

Det nå kansellerte prosjektet lenge så ut til å bli det første for Polight i nyere tid, sier Isaksen.

– Det har vært viktig, sier han.

Forsinkelse

Ifølge Polight-sjefen er selskapets strategi å posisjonere seg i ulike segmenter for å finne markeder med både volum og nisjemarkeder med høyere marginer.

– Smarttelefonen er den vertikalen i dag som representerer et vesentlig volummarked, sier han.

Det kansellert prosjektet vil forsinke selskapets inngang i det viktige smarttelefonmarkedet.

– De andre prosjektene vi jobber med ligger noe lenger frem i tid, men jeg må komme tilbake til det i forbindelse med rapporten for andre kvartal, sier Polight-sjefen.

Selskapet skal legge frem resultatrapporten for kvartalet 20. august.

– Kan dagens nyheter ha noe å si for fremtidig kapitalbehov eller tidspunkt for kapitalbehov?

– Vi har sagt at den finansieringen vi har i dag tar oss inn i første kvartal neste år. Dette vil ikke påvirke det.

Polight-aksjen er i skrivende stund ned 20 prosent. Isaksen vil ikke kommentere kursfallet, men sier at de «jobber dag og natt med å utvikle selskapet på en god måte».

– Så får aksjekursen bli det den blir.

Populær blant småinvestorer

Største eier i selskapet er det det statlige investeringsselskapet Investinor med en eierandel på nesten 20 prosent, men aksjen er også populær blant mindre investorer.

Småinvestorer som handler gjennom Nordnet er torsdag oppført med aksjer for til sammen 50 millioner kroner, den fjerde største posisjonen i selskapet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Polight

Flere artikler

 1. Polight varsler om kansellert smarttelefon-prosjekt – aksjen stuper

 2. Betalt innhold

  Dette kan gi ny kurssmell i Polight

 3. Betalt innhold

  Polight-kursen virker vågal høy før kvartalstall

 4. Oppgang på Børsen – Polight klatret markant

 5. Equinor slo tilbake på Oslo Børs