Profilerte investorer kjøpte i bilfrakt

Arne Fredly, Øystein Stray Spetalen og Tore Aksel Voldberg kom inn på aksjonærlisten i Höegh Autoliners denne uken. Rederiet har vært en børsvinner, men fikk en knekk da storeieren Mærsk solgte unna.

Øystein Stray Spetalen og Arne Fredly er begge kjent for å gjøre kortsiktige handler på Oslo Børs. Arne Fredly har selv advart mot å følge «bjellesauer» i markedet.
Publisert: Publisert:

Onsdag ble det kjent at en av aksjonærene i det Oslo Børs-noterte bilfraktrederiet Höegh Autoliners, danske Mærsk, solgte unna deler av sin aksjebeholdning.

Lørdag morgen viser ferske aksjonæroversikter hos Tekinvestor og Infront at flere kjente investorer plukket opp aksjer.

Les på E24+

Ukens Investtech: Kjøp disse tre aksjene

Millionkjøp

  • Arne Fredlys Apollo Asset Limited står oppført med 350.000 aksjer. Med fredagens sluttkurs er disse verdt i overkant av 20 millioner kroner.
  • Øystein Stray Spetalens Tycoon Industrier as står oppført med 50.000 aksjer. Med fredagens sluttkurs er disse verdt i underkant av tre millioner kroner.
  • Tore Aksel Voldbergs Skøien as står oppført med 50.000 aksjer. Med fredagens sluttkurs er disse verdt i underkant av tre millioner kroner.
  • Ketil Skorstads Tigerstaden as står oppført med 50.000 aksjer. Med fredagens sluttkurs er disse verdt i underkant av tre millioner kroner.

Alle de nevnte investorene kjent som såkalte bjellesauer, som er investorer som følges tett og som andre i markedet etterligner handlene til. Ingen av dem eide Höegh Autoliners-aksjer fra før. Fredly har selv advart mot å følge bjellesauer i markedet.

Aksjonærlister har et par dagers etterslep og det er ikke kjent om det i denne perioden har blitt gjort nye transaksjoner, slik som nedsalg av posisjonene. Posisjoner i listene kan også stamme fra andre typer transaksjoner.

Fond som Storebrand Norge og DNB Norge dukker også opp med nye Höegh Autoliners-aksjer i de ferske oversiktene.

Les på E24+

Disse selskapene tjener på konsekvensene av Ukraina-krigen

Aksjedobling

Bilfrakt har vært en svært populær investering på Oslo Børs det siste året, med flere aksjer som har steget kraftig gjennom denne perioden.

Nedsalget til Mærsk ble gjort til en betydelig rabatt, som førte til at aksjekursen raste onsdag.

De siste 12 månedene er Höegh Autoliners-aksjen fortsatt opp 115 prosent til kurs 59,4 kroner.

Ifølge en oversikt hos Bloomberg er det syv meglerhus som følger aksjen, der seks har en kjøpsanbefaling og en har en «hold»-anbefaling. Det gjennomsnittlige kursmålet, en forventning om hva aksjen vil stå i om ett år, er på 87,76 kroner, altså en stor oppside fra dagens kurs.

Markedsverdien til selskapet er på 11,3 milliarder kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om