Staten vurderer å selge Seadrill-aksjer for nær 2 milliarder kroner

Eksportfinansiering Norge (Eksfin) vurderer å kvitte seg med aksjer tilsvarende 9 prosent av selskapet.

Boreskipet West Tellus tilhørende Seadrill
Publisert:

Eksportfinansiering Norge (Eksfin) har hyret inn meglerhusene ABG Sundall Collier og Arctic Securities og vurderer et mulig salg i Seadrill.

Eksfin er en statlig eid forvaltningsbedrift under Nærings- og fiskeridepartementet.

Et eventuelt salg vil gjennomføres gjennom en akselerert bokbyggingsprosess, som vil starte umiddelbart, skriver Seadrill i en børsmelding.

Totalt vil eksfin vurdere et salg av 4,4 millioner aksjer. Med dagens kurs på 445,40 kroner tilsvarer det et salg på i underkant av 2 milliarder kroner. Dersom salget gjennomføres bytter 9 prosent av aksjene i Seadrill eier.

Prisen vil bli fastsatt gjennom en budrunde blant utvalgte investorer før Børsen åpner klokken 9 torsdag morgen.

Før et mulig nedsalg representerer Eksfins aksjer 17,66 prosent av den utestående aksjekapitalen i Seadrill.

Børs-«comeback»

Seadrill kom tilbake på Oslo Børs i april i fjor, og utviklingen til aksjen har særlig vært positiv siden like før jul. Aksjen er opp rundt 41,9 prosent siden nyttår.

Det John Fredriksen-grunnlagte riggselskapet gikk inn i en konkursprosess tidlig i 2021, og senere samme år ble Seadrills redningsplan godkjent av konkursdomstolen i Texas.

I konkursprosessen ble store deler av Seadrill-gjelden omgjort til aksjer. Det medførte at det tidligere Fredriksen-eide selskapet nå er kontrollert av kreditorene, med Eksfin som største eier.

Publisert:

Her kan du lese mer om