Amazon omsatte for 149,2 milliarder dollar i fjerde kvartal

Amazon-aksjen steg 7 prosent i Wall Street-handelen i forkant av tallslippet, men faller i etterhandelen.

Publisert:

Amazon har lagt frem tall for fjerde kvartal torsdag kveld etter at handelsdagen på Wall Street er avsluttet.

Tallene viser at netthandelsgiganten omsatte for 149,2 milliarder dollar i kvartalet. Resultat etter skatt endte på 278 millioner dollar, en nedgang fra 14,3 milliarder dollar i samme kvartal i fjor.

For første kvartal 2023 sier selskapet nå at det venter inntekter på mellom 121 milliarder og 126 milliarder dollar. Prognosene til analytikere spurt av Refinitiv estimerer inntekter på 125,1 milliarder i første kvartal.

Mens inntektene kom inn på den sterkere siden av hva som var ventet blant analytikerne, er resultatet svakere, skriver Marketwatch. Guidingen for første kvartal tolkes også som svak.

Les også

Eksperter tviler på norsk Amazon-lansering i nær fremtid

Amazon-aksjen var opp 7 prosent i handelen på Wall Street torsdag, men faller nær 5 prosent i etterhandelen.

Var ventet svakere tall

Det var ventet at tallene fra netthandelsgiganten denne gangen ville vise den tregeste salgsveksten på mer enn to tiår, ifølge Wall Street Journal.

Selv om selskapet har varslet lavere salg enn estimatene skulle tilsi i den viktige julemåneden, var det ventet at tallene nå ville vise et overskudd for desember. Likevel ligger selskapet an til å tape 1 milliard dollar i 2022, ifølge Marketwatch.

Blir det fasit, er 2022 første år med tap for Amazon siden 2014.

Spesielt var det i forkant knyttet spenning til nyheter rundt CEO Andy Jassys forsøk på å kutte kostnader i selskapet.

Prisøkning og nedbemanning

2022 har vært et år med utfordringer for Amazon, preget av blant annet høy inflasjon og færre kunder ettersom pandemien har avtatt.

Aksjen er ned 30 prosent de siste tolv månedene.

I årets første kvartaler økte kostnadene mer enn inntektene i selskapet, og selskapet har tatt grep som blant annet innebar en prisøkning på leverings- og streamingtjenesten Amazon Prime i flere europeiske land.

Les også

Amazon-arbeidere planlegger streik på Black Friday

Den første uken i januar varslet Amazon at selskapet skal kutte 18.000 stillinger. Det var tidligere kjent at Amazon ville si opp rundt 10.000, men nå ble tallet justert opp.

Selskapet har erkjent at det ansatte for mange, for raskt under pandemien, men det oppjusterte antallet tyder på at selskapet forbereder seg på nedgangstider, skriver Bloomberg.

I forbindelse med fremleggelsen av tredjekvartalstallene, varslet Amazon lavere salg enn estimatene skulle tilsi for den viktige julehandelen.

Publisert:

Her kan du lese mer om