Nedgang på Wall Street - Nasdaq falt for syvende dag på rad

Nøkkelindeksene på Wall Street falt tirsdag på det som var ukens første handelsdag. Samtidig falt en kriserammet aksje tungt etter dødsfall i ledelsen.

Publisert:

Pilene pekte i ulike retninger kort tid ut i handelsdagen tirsdag, og nøkkelindeksene vinglet lenge mellom pluss og minus. Tirsdag kveld norsk tid var det bred nedgang på New York-børsen.

Slik så det ut på Wall Street ved stenging:

  • Dow Jones endte ned 0,54 prosent
  • Nasdaq endte ned 0,74 prosent
  • S&P 500 falt 0,4 prosent

Tirsdag var ukens første handelsdag på Wall Street denne uken. Mandag var børsene stengt i anledning Labor Day. Dagen markerer på mange måter starten på høsten for det amerikanske aksjemarkedet.

– Denne uken er alle tilbake. Alle er tilbake på skolen, tilbake til trading, mange mennesker er tilbake på kontoret, sier senioranalytiker Ed Moya i Oanda til CNBC.

Han understreker at det fortsatt er mye pessimisme i markedet som kan bli synlig dersom prisveksten fortsetter oppover og føre til flere store rentehopp fra Federal Reserve.

Den amerikanske sentralbanken har sitt neste rentemøte om drøyt to uker.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen endte med sin syvende strake dag med nedgang, den lengste perioden med sammenhengende daglig nedgang for indeksen siden november 2016, skriver CNBC. Den gang falt indeksen ni dager på rad.

Rystes av dødsfall

Kriserammede Bed Bath & Beyond la forrige uke frem en kuttplan, som inkluderte både en nedbemanning og ny finansiering. Aksjen falt over 20 prosent på Wall Street etter nyheten.

Tirsdag falt aksjen igjen, og endte dagen med en nedgang på 18,42 prosent.

Nedgangen kommer etter at finansdirektør Gustavo Arnal døde fredag. Selskapet bekreftet dødsfallet søndag. En rekke amerikanske medier har skrevet at han døde etter å ha falt fra en skyskraper på Manhattan.

Store deler av ledergruppen i Bed Bath & Beyond de siste månedene har forlatt selskapet. Dette inkluderer blant annet tidligere toppsjef Mark Tritton som forlot selskapet i juni. I tillegg har flere medlemmer av finansavdelingen, som ble ledet av Arnal, forlatt selskapet den siste tiden eller har nylig blitt forfremmet til sine roller, ifølge Wall Street Journal.

– Gitt at finansiering er en av selskapets mest pressende utfordringer akkurat nå, ødelegger dette ytterligere for tilliten, sier Neil Saunders, direktør i analyseselskapet GlobalData til avisen.

– Bed Bath & Beyond mangler nå to av de viktigste lederskapsrollene: En permanent konsernsjef og en finansdirektør. De må rette opp i det omgående, sier han videre.

Kort tid før børsåpning bekreftet selskapet at regnskapsdirektør Laura Crossen konstitueres i rollen som finansdirektør inntil videre, ifølge amerikanske medier. Hun kom til selskapet 30. juni.

Uro i Europa

Energisituasjonen i Europa har skapt bølger på de europeiske børsene i starten av uken. Mandag falt børsene kraftig, men tirsdag bedret situasjonen seg noe av at gassprisen igjen har falt noe tilbake.

Uroen i markedet har kommet etter at Russland valgte å stenge gassflyten gjennom Nord Stream 1. Landet har kommet med ulike krav knyttet til de europeiske sanksjonene for å starte opp gassflyten igjen.

Oljeprisen har også falt noe tilbake tirsdag. Et fat nordsjøolje handles for 92,5 dollar ved stengetid på Wall Street, en nedgang på 2,8 prosent siden midnatt.

Oslo Børs endte med sin verste dag siden 24. januar tirsdag, etter å ha blitt kraftig tynget av flere tungvektere.

Les også

Kraftig nedgang på Oslo Børs - tynget av oljekjempene

Publisert: