Dobbelsmell for Cathie Wood-fond

To av forvalterens aksjefavoritter, Block og Coinbase, sendes bratt ned på Wall Street torsdag.

Cathie Wood er svært positiv til tek-aksjer, blant disse Tesla-aksjen. Det og en rekke andre veddemål traff hun blink på i 2020 og deler av 2021, men siden har det sett langt verre ut.
Publisert: Publisert:

Den amerikanske forvalteren Cathie Wood og hennes fond, Ark Innovation, rammes av det kraftige fallet i Block-aksjen på Wall Street, skriver Bloomberg.

Block-aksjer utgjør 6,2 prosent av det mye omtalte børsnoterte fondet til Wood, som betyr at det er den femte største investeringen, ifølge Bloomberg.

Wood lastet allerede onsdag denne uken opp med nye Block-aksjer, skriver analyse- og nyhetsbyrået.

Aksjefallet på rundt 14 prosent skjer etter at shortselgeren Hindenburg leverte en rapport hvor det blant annet hevder at Block tillater kriminell aktivitet.

Block eies av Twitter-grunnlegger og tidligere toppleder i selskapet, Jack Dorsey.

Dobbelsmell

Ark Innovation treffes også hardt av fallet på rundt 15 prosent i Coinbase, som er fjerde største posisjon i fondet og tilsvarer 7,5 prosent av investeringene.

Kryptobørsen har meldt at det har mottatt en advarsel fra det amerikanske finanstilsynet SEC om et potensielt brudd på verdipapirloven.

Strateg Todd Sohn i Strategas Securities, som følger børsnoterte fond, sier til Bloomberg at han tror Ark Innovation vil stå ved sine hypoteser om begge selskapene.

Han viser til at fondet er langsiktig i sitt syn på kryptoinvesteringer, og at det tross de kraftige rentehevingene til sentralbankene har fortsatt å kjøpe seg opp i vekstaksjer det siste året.

Les på E24+

«Bankkrise også! Nå er usikkerheten virkelig stor»

Tek-ras

Ark-fondene investerer i ulike segmenter innenfor morgendagens teknologi, og spesielt flaggskipsfondet Ark Innovation har blitt sendt bratt ned på børs de siste to årene.

Børsnoterte selskaper som har den store inntjeningen i fremtiden (vekstaksjer, red.anm.), slik som en rekke tek-selskaper, har blitt sendt bratt ned på grunn av renteøkninger og forventninger om ytterligere oppjekking fra sentralbankene.

Årsaken er at lovnadene om fremtidig inntjening blir mindre verdt når rentene settes opp og finansiering blir dyrere. Det i motsetning til under coronakrisen, der rentene ble senket og andre ulike pengepolitiske lettelser ble innført.

Gjennom 2020 var vekstaksjer de store vinnerne, som gjorde at Ark Innovation steg kraftig på Wall Street og gjorde Wood til en av de mest omtalte forvalterne.

Publisert:

Her kan du lese mer om