Kvartalsrapporter

Nordic Semiconductor med rekordkvartal

2020 har vært et rekordår så langt for IT-selskapet som leverer trådløs teknologi. Fremover vil de jobbe videre med å revolusjonere «smarte hjem», og satse på samarbeid med Amazon og Google.

Selskapet, som kan rapportere om en økende drift under pandemien, har steget med 84 prosent på Oslo Børs så langt i år.

Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Benedicte Storm Bamvik
Publisert:

Tirsdag kan Nordic Semiconductor rapportere om en inntekt på 119,4 millioner dollar (1,11 milliarder kroner) i tredje kvartal, som inkluderer månedene juli, august og september.

Dette er en enorm oppgang fra samme kvartal i fjor der IT-selskapet registrerte en inntekt på 82,2 millioner dollar.

Dette tilsvarer en inntektsvekst på 45,3 prosent.

Nordic Semiconductor produserer og leverer trådløs teknologi, rettere sagt Bluetooth teknologi, som blir blant annet brukt av Logitech trådløse mus og keyboard, og bysyklene i Oslo.

– Vi er strålende fornøyde, men vi har også jobbet lenge for dette, så det kom ikke plutselig på, forteller Ståle Ytterdal, investorkontakt i selskapet.

Han forteller at Nordic Semiconductor bruker godt over ett år på å utvikle design og teknologi før det blir levert på markedet.

– Dette har ikke skjedd over et kvartal, så vi er glade for at vi kan endelig vise frem arbeidet vi har gjort over de siste årene, sier han.

Samlet kvartalsresultat for selskapet endte på 15,8 millioner dollar (147,41 millioner kroner) etter skatt, en økning på 174,7 prosent fra fjorårets 5,8 millioner dollar.

Driftsresultatet for selskapet i tredje kvartal ligger på 28,6 millioner dollar, en vekst på 148 prosent fra 2019, der de registrerte et driftsresultat på 11.5 millioner dollar.

Går mot rekordår

Så langt i år kan selskapet registrere en resultatvekst på 585 prosent sammenliknet med 2019.

Fra 1. januar til 30. september i år har selskapet nemlig et samlet resultat på 20,2 millioner dollar, en stor forskjell fra 2019 der resultatet var 2,9 millioner dollar i samme periode.

Investorkontakten forteller at 2020 har vært et år der markedet har satt et høyere fokus på digitalisering.

– Vi opplever at det har vært en jevn vekst for selskapet, og spesielt etter coronapandemien har vi opplevd en stor vekst blant hele kundespekteret, sier Ytterdal.

Selskapet, som har holdt driften gående selv under pandemien, har steget med 84 prosent på Oslo Børs så langt i år.

I rapporten skriver selskapet at de forventer at inntekten for 2020 totalt vil ende på mellom 393 og 403 millioner dollar, som viser til en vekst på opp mot 40 prosent.

– I fjor satte vi oss et mål om å bli et «billion dollar company» innen 2024, og det virker som at vi er på vei i riktig retning, sier Ytterdal.

Videre forteller han at selskapet nå satser på integrere teknologien sin i «smarte hjem»-løsninger, og at de jobber seg mot de store plattformleverandørene, som inkluderer blant annet Google og Amazon.

– Vi gir ikke opp nå, så vi må bare fortsette å stå på, og fortsette å utvikle produksjon, sikre leveranser og videreutvikle produkter, avslutter Ytterdal.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Kvartalsrapporter
 2. Aksjelive
 3. Nordic Semiconductor
 4. Regnskap og resultater
 5. Oslo Børs

Flere artikler

 1. Teknologiaksjene på Oslo Børs klatret nær 60 prosent

 2. Betalt innhold

  Global chip-krise gir umettelig etterspørsel: Slik påvirkes norske NOD

 3. Betalt innhold

  Forsyningstrøbbel kan gi kjøpsanledning

 4. Betalt innhold

  Aksjene som plutselig kan få en heftig budpremie

 5. Betalt innhold

  De ukjente IT-aksjene som ikke stanger i taket