Videokonferanseselskapet Pexip økte inntektene med 68 prosent

Pexip tror de når omsetningsmål ett år tidligere. Hittil i år har selskapet tapt 60 millioner kroner.

Publisert:

Videokonferanseselskapet Pexip er som følge av hjemmekontorsituasjonen en coronavinner.

På samme måte som i andre kvartal, kan det Oslo Børs-noterte selskapet melde om en kraftig omsetningsvekst, nå i perioden juli til september.

Inntektene økte med 68 prosent fra samme periode i fjor, til 136,3 millioner kroner. Det går frem av deres ferske kvartalsrapport.

Det ble samtidig et underskudd på 35,5 millioner i kvartalet, slik at bunnlinjen for 2020 så langt viser minus 61,4 millioner kroner.

Kostnadsøkningen kommer som følge av en kraftig oppbemanning, med personalutgifter på mer enn det dobbelte enn for et år siden.

- At vi har negativt driftsresultat er helt i henhold til planen og en nødvendig del av det å vokse raskt, forklarer Pexip-sjef Odd Sverre Østlie i en pressemelding.

PÅ TVERS AV TEKNOLOGIER: Pexip selger it-løsninger som gjør det mulig å ha videokonferanser på tvers av ulike hardware- og softwareleverandører.
Kvartalsrapporten

Tror på milepæl ett år tidligere

Årlig løpende omsetning (ARR) økte med 70 prosent fra året før, til 657 millioner kroner (70,8 millioner dollar).

Selskapet beslutter nå å akselerere deres langsiktige mål om en årlig omsetning på 300 millioner dollar. Pexip ser nå for seg å nå denne milepælen i 2024, ett år tidligere.

– Dette var vårt beste tredje kvartal noensinne. Vi ser at flere virksomheter ønsker å oppgradere til en løsning med høy kvalitetsvideo i kombinasjon med gode sikkerhetsløsninger, sier Pexip-sjef Odd Sverre Østlie.

Selskapet har gjennom tredje kvartal knyttet til seg store kunder som NASA og US Northern Command i USA, og Deutsche Bahn and Deutsche Börse i EMEA.

Pexip gikk på børs i mai i år med noteringskurs på 63 kroner. Tirsdag stengte aksjen på 61 kroner.

Les på E24+

Pexip går på børs: Dette må du vite om Børsens nye IT-yndling

Publisert:

Her kan du lese mer om