«Vurder det sannsynlig» at Adevintas oppkjøp vil bli godkjent

Britiske konkurransemyndigheter melder at avgjørelsen vil være klar «om kort tid».

Publisert:

Adevinta har forslått salg av tre rubrikksider i Storbritannia for å få grønt lys til oppkjøpet av Ebays rubrikkvirksomhet. Nå melder britiske konkurransemyndigheter at de «vurderer det som sannsynlig» at oppkjøpet vil bli godkjent.

Britiske konkurransemyndigheter meldte tidligere om bekymringer for at selskapets foreslåtte oppkjøp av Ebays rubrikkvirksomhet kan redusere konkurransen i Storbritannia.

Tiltakene foreslått av Adevinta og Ebay er at deres rubrikkvirksomheter i Storbritannia selges. Rubrikksidene er Shpock, Gumtree og Motors.co.uk.

Fristen for å foreslå endringer var i dag, og de britiske konkurransemyndighetene har fem dager på å vurdere saken.

Les også

Adevintas gigantoppkjøp koster nær én milliard

I en separat melding skriver Schibsted at de vil gjennomføre sitt oppkjøp av de danske rubrikksidene DBA.dk og Bilbasen.dk når transaksjonen av Ebays rubrikkvirksomhet er gjennomført.

Blir verdens største

Når avtalen er gjennomført blir Adevinta verdens største rubrikkselskap på nett.

Avtalen innebærer at Ebay får 2,5 milliarder dollar i kontanter og 540 millioner Adevinta-aksjer.

Samlet verdsettes avtalen til 9,2 milliarder dollar, tilsvarende 84,7 milliarder kroner.

– Med oppkjøpet av Ebay Classifieds Group blir Adevinta det største rubrikkselskapet på nett i hele verden med en unik portefølje av ledende markedsmerkevarer. Vi mener at kombinasjonen av de to selskapene med deres virksomheter skaper en av de mest spennende fortellingene i rubrikkannonsenes historie, sa Rolv Erik Ryssdal, administrerende direktør i Adevinta i forbindelse med annonseringen av oppkjøpet.

Les også

Adevinta sluker Ebays rubrikkvirksomhet i avtale verdt 84,7 mrd.

E24 er et datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte av E24s journalister har aksjer i Schibsted, gjennom deltagelse i konsernets aksjespareprogram for ansatte. Noen av disse kan også ha aksjer i Adevinta, etter at selskapet ble skilt ut fra Schibsted i 2019.

Publisert: