Børsdagen

Tungt fall for Equinor på svak Oslo Børs

Oljeprisen svekket seg sammen med Oslo Børs tirsdag. Equinor-aksjen fikk sitt nest største fall i år med en nedgang på godt over to prosent.

Erik Johansen
 • Ine Brunborg
 • Fabian Skalleberg Nilsen
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs snudde ned etter en svak positiv start på børsdagen, og endte med et fall på 0,33 prosent denne tirsdagen.

Flere av de mest omsatte aksjene endte også i minus. På omsetningstoppen er Equinor, som faller 2,31 prosent. Det er det nest største kursfallet for det største selskapet på Børsen i 2021.

Telenor falt 0,1 prosent. Hydro-aksjen var for det meste i minus gjennom dagen, og endte ned 1 prosent. Nel snudde til oppgang på 0,22 prosent fra en svak nedgang i tidlig handel.

Ellers er oljeprisen på vei nedover ved børsstenging. Ett fat med nordsjøolje (brent) omsettes for 68,02 dollar i spotmarkedet, ned 1,05 prosent for dagen.

Kraftig opptur for Axxis

Det kriserammede seismikkselskapet Axxis Geo Solutions markerer seg som Børsens foreløpige vinner, etter at selskapet kom med en oppdatering om rekonstruksjonen på formiddagen.

Etter en solid oppgang gjennom handelsdagen endte Axxis-aksjen opp 53,21 prosent.

Selskapet søkte om konkursbeskyttelse i februar, og regner nå med å ha en plan klar til kreditorene etter påske. Den skal finansieres med en emisjon, hvor en gruppe av investorer har sagt seg villige til å skyte inn 17-20 millioner dollar i selskapet.

Aksjene i Salmones Camanchaca snudde fra en solid nedgang til opp 0,3 prosent ved stengetid denne tirsdagen.

Selskapet meldte mandag kveld at algeoppblomstring har rammet to oppdrettsanlegg i Chile, og beregner at det vil koste dem rundt 29,6 millioner kroner.

Oppblomstringen har ifølge selskapet tiltatt siden 8. mars, og hittil har det ført til at 162.000 fisk har dødd.

Rekordkveld på Wall Street

Utslagene følger en positiv morgen i Asia. Det var også oppgang på Wall Street kvelden før, da både Dow Jones og S&P 500 avsluttet på nye rekordhøyder.

Nasdaq-indeksen steg imidlertid mest, med en oppgang på én prosent.

– Når det er sagt, Nasdaq-indeksen henger etter de to andre indeksene i år, hovedsakelig på grunn av den siste tids renteoppgang, skriver Nordnet-analytiker Roger Berntsen i en kommentar.

Ellers starter USAs sentralbank sitt rentemøte i dag. Resultatet får vi i morgen, onsdag. Da kommer Federal Reserve med rentebeslutning og ferske prognoser.

– Gitt «betydelig» oppgang i de lange rentene (statsobligasjoner med løpetid over 10 år), vil sentralbanken måtte ta stilling til dette på godt eller vondt. En endring i rentepolitikken vil kunne føre til økt volatilitet i finansmarkedene, skriver Berntsen.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs
 3. Nordnet
 4. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

 1. Grønn nedtur på Oslo Børs

 2. Oslo Børs faller etter rekordnotering

 3. Oppturen på Oslo Børs over – første fall for Hovedindeksen på syv dager

 4. Aker Horizons suste til himmels i børsdebuten

 5. Oslo Børs i pluss med solkraft på handelstoppen