Nytt fra børsselskapene

XXL-butikker i Østerrike må holde stengt til februar

Østerrike har forlenget sine nedstengninger av butikker. Det betyr at XXL må holde sine syv butikker i Østerrike stengt minst frem til 8. februar.

Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Kjetil Malkenes Hovland
 • Benedicte Storm Bamvik
Publisert:

I desember meldte sportskjeden XXL at syv butikker i Østerrike måtte holdes stengt etter at østerrikske myndigheter stengte ned all butikkvirksomhet utenom matbutikker, apoteker og andre livsviktige leverandører på grunn av coronakrisen.

Den midlertidige nedstengningen varte fra 28. desember, og ble forlenget den 4. januar og igjen 16. januar. Denne gang er nedstengningen forlenget til 8. februar, og den kan også bli forlenget ytterligere, skriver XXL i en melding.

«Som følge av dette vil de syv XXL-butikkene holde midlertidig stengt i samme periode», skriver XXL.

Selskapet opplyser at det vil ta flere grep for å kutte kostnader i dette tidsrommet, og at omkostningene ved forlengelsen er ventet å være begrenset.

Også tidligere har Østerrike stengt ned butikker på grunn av coronakrisen. XXL holdt sine butikker stengt fra 17. november til 7. desember, da de fikk åpne igjen. Butikkene var i tillegg stengt fra midten av mars til inngangen til mai.

Skal åpne nytt lager

I høst opplyste sportskjeden at den ville åpne et nytt sentrallager på 7.000 kvadratmeter utenfor Wien i Østerrike. Målet var å spare tid og kutte kostnader.

– Vi har nylig signert en flerårig leieavtale på et nytt sentrallager rett utenfor Wien. Det er et flunkende nytt lager av høy kvalitet på 7.000 kvadratmeter, som ligger på et campus med mange andre logistikkoperatører, sa logistikkdirektør Geir Nielsen i XXL i november.

– Det nye lageret er et symbol på at XXL satser på Østerrike, sa han.

XXL har et sentrallager i Örebro i Sverige og et norsk sentrallager på Jessheim nordøst for Oslo.

Ville omorganisere

I sommer lanserte konsernsjef Pål Wibe i XXL en strategisk plan for å omorganisere driften i Østerrike, som påvirket tallene negativt i et ellers sterkt tredje kvartal.

– Vi har ikke vært gode når det gjelder vareforsyning og logistikk til Østerrike, og vi har ikke levert logistikk som fortjent, men med nytt sentrallager på plass i starten av 2021 vil vi få et løft i landet, sa Wibe i juli.

– Planen var egentlig å flytte logistikken ned dit tidligere, men tøffe år i sportsbransjen gjorde at lagerplanene våre ble satt på vent gjennom 2018 og 2019, sa han.

Les meldingen fra XXL
Les på E24+

(+) Portrett av XXLs nye Norgessjef, Stine Trygg-Hauger: Med kullsyre i blodet

Les også

XXL må stenge syv butikker i Østerrike

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Nytt fra børsselskapene
 2. Sportsbransjen
 3. XXL
 4. Pål Wibe
 5. Østerrike
 6. Butikker

Flere artikler

 1. Mer kostnadskutt i Hydro: – Nå hever vi lista

 2. Industrien venter svak oppbremsing etter nye smitteverntiltak

 3. Hydro-sjefen tar grep for å sikre lønnsomhet: – Akkurat nå ser det positivt ut

 4. Annonsørinnhold

 5. Hundrevis av butikker stenges ned på Østlandet

 6. Butikkjeder ut mot kjøpesenter-nekt: – Vanskelig å forstå