Byggma avviser eiendomsbud på 870 mill.

Byggma vil beholde kontrollen over egne eiendommer, men utelukker ikke fremtidig salg.

NEI TAKK: Fra Byggma og storeier Geir Drangsland.
Publisert:

Byggevareselskapet Byggma har besluttet å ikke akseptere budet på 870 millioner for fire av sine eiendommer, som ble annonsert i en børsmelding 14. juni.

«Byggma meldte 28. mai 2021 at en eiendomsdivisjon er under etablering. Dette gjøres for å skape et tydeligere skille mellom industrivirksomheten og eiendomsvirksomheten i konsernet. Styret vurderer at det på nåværende tidspunkt er mer fordelaktig for Byggma og selskapets aksjonærer at eiendommene eies videre og at budet ikke aksepteres», heter det i dagens melding fra Byggma-styret.

Styret understreker i meldingen at det er «betryggende at eiendommene er interessante for aktører i eiendomsmarkedet».

«Et mulig salg av eiendommene i fremtiden kan utgjøre en betydelig finansieringskilde for Byggma, som kan benyttes til videre vekst, oppkjøp, utbetaling av dividende eller annet», heter det i meldingen.

Planlegger nedsalg

E24 skrev nylig at Byggmas sjef og hovedeier Geir Drangsland vil selge seg ned i den børsnoterte byggevareleverandøren, etter en kursoppgang på nesten 300 prosent siden november i fjor.

Les også

Byggma-sjefen vil selge for opp mot 1,3 mrd. etter kursrally

Drangsland og familien eier i dag 88,6 prosent av aksjene, og har uttalt at han ønsker å beholde en eier andel på over 50 prosent.

Et nedsalg fra 88,6 prosent til rett over 50 prosent vil potensielt kunne innbringe over 1,3 milliarder kroner, hvis aksjene selges til kursnivået på dagen før nedsalget ble annonsert.

Les også

Byggma avviser eiendomsbud på 870 mill.

Publisert:

Her kan du lese mer om