Quantafuel-direktør solgte alle aksjene for å betale gjeld

Mens toppsjef, styreleder og storaksjonær T.D. Veen lettet seg for deler av sine beholdninger, solgte strategidirektør Thomas Steenbuch Tharaldsen seg helt ut av børsraketten Quantafuel. Grunnen er nedbetaling av gjeld, sier han.

Quantafuel ble notert på Merkur Market i februar i år.
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert: Publisert:

I forbindelse med kapitalinnhentingen i Quantafuel solgte også storaksjonær T.D. Veen og deler av ledelsen deler av sine aksjebeholdninger.

Strategidirektør Thomas Steenbuch Tharaldsen solgte seg imidlertid helt ut av selskapet som har vært den store vinneren på børsen i det siste.

Les på E24+

Slik vil Quantafuel gjøre en kule på plast

Les også

Lego-familien med Quantafuel-gevinst på 750 millioner

Hva ledelsen kjøper og selger av aksjer i eget selskap er ikke uten betydning. Når de som skal kjenne selskapet aller best velger å kjøpe eller selge aksjer kan det sees på som et signal på om de er positive eller negative til utviklingen fremover.

– Jeg tror han solgte de med tungt hjerte, sier Quantafuel-sjef Kjetil Bøhn, som peker på finansielle årsaker til nedsalget.

Det bekrefter Tharaldsen.

Strategidirektøren sier at årsaken til salget er nedbetaling av gjeld i forbindelse med et husprosjekt.

– Det er den eneste motivasjonen, sier Tharaldsen.

Quantafuel-aksjen hadde frem til torsdag steget fra 22 kroner til 73 kroner bare siden starten av august. Selskapet, som gjenvinner plast, varslet torsdag ettermiddag om emisjonen av nye aksjer og samtidig et nedsalg fra noen av dagens eiere.

Les på E24+

Det lukter faktisk av Quantafuel-emisjonen

Les på E24+

Quantafuels første olje kan være verdt null, eller tenk på et tall

Solgte for 175 millioner

Både storaksjonær T.D. Veen, eid av Stavanger-investor Tor Dagfinn Veen og hans familie, toppsjef Kjetil Bøhn og styreleder Oscar Spieler kvittet seg med deler av sin aksjebeholdning.

Til sammen solgte eierne 2,5 millioner aksjer til en pris på 70 kroner per stykk, som gir en samlet salgssum på 175 millioner kroner. Quantafuel hentet også 600 millioner friske kroner, som skal brukes på blant annet vekst og utbygging av fabrikker.

Quantafuel-aksjen faller tungt etter aksjesalgene og emisjonen, og er fredag ettermiddag ned 15 prosent.

Veens selskap sitter igjen med 4,2 millioner aksjer etter salget av 1 million aksjer, mens toppsjefen Bøhn nå eier nær 3,7 millioner aksjer etter salget av 900.000 aksjer. Styrelederen reduserte med 300.000 aksjer og sitter igjen med 1,6 millioner aksjer, mens strategidirektør Tharaldsen altså solgte alle sine 300.000 aksjer.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Quantafuel
  2. Aksjer

Flere artikler

  1. Børsraketten Quantafuel vil hente 600 millioner kroner

  2. Kjetil Bøhn går av som sjef for Quantafuel

  3. Quantafuel-innsidere har dumpet aksjer for 182 millioner

  4. – Den beste beslutningen i Quantafuels historie

  5. Quantafuels drift går fortsatt med underskudd