Borr Drilling tapte 2,6 milliarder kroner i 2020

Røde tall i fjerde kvartal økte riggselskapets underskudd for fjoråret. Borr-sjefen tror likevel på sterkere marked fremover etter oljeprishopp.

Borr Drilling ble startet av investor Tor Olav Trøim tilbake i 2016. Målet var å utnytte de dårlige tidene til å gjøre gevinst på rigg.
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

2020 ble enda et år med store underskudd for Borr Drilling.

Etter at riggselskapet gikk med et underskudd etter skatt på 46,7 millioner dollar i fjerde kvartal endte årsresultatet på minus 305 millioner dollar – tilsvarende et tap på 2,6 milliarder kroner.

Det viser kvartalsrapporten fredag morgen.

I fjerde kvartal i 2019 var resultatet etter skatt på minus 60,3 millioner dollar, mens underskuddet i hele 2019 også var på rundt 300 millioner dollar.

Øverst i regnskapet landet inntektene på 60,2 millioner dollar i fjerde kvartal 2020. Det var ned fra 92,9 millioner dollar på samme tid året før.

På driften tapte Borr 25,4 millioner dollar i kvartalet, en bedring fra driftsresultatet på minus 30,2 millioner dollar på samme tid året før.

Les også

Tor Olav Trøims Borr Drilling får støtte til kriseplan

Venter bedre marked etter oljeprishopp

I kvartalsrapporten peker Borr Drilling-sjef Patrick Schorn på at selskapets hovedfokus frem til slutten av januar har vært å fullføre redningsplanen.

Oljeprisfall, coronasituasjonen og budsjettkutt hos oljeselskapene rammet oljeleverandørene hardt i fjor, kun få år etter forrige krise.

Flere riggselskaper har vært tynget av gjeld og blitt tvunget til å søke konkursbeskyttelse.

Borr Drilling har også vært gjennom flere runder for å få på plass en pakke som letter gjeldsbyrden. Kreditorene godkjente i januar en plan som utsetter gjeldsbetalinger til banker og verft.

Schorn trekker også frem den siste tidens oppgang i oljeprisen. Så langt i år er oljeprisen opp 27 prosent. Nylig passerte nordsjøoljeprisen 65 dollar per fat, for første gang siden januar i fjor.

– Med oljepriser over 60 dollar per fat venter vi å se en sterkere markedsutvikling fremover, sier Borr Drilling-sjefen.

Les også

Kraftig kursfall etter milliardhandel med Trøim

Trenger kontrakter

Trøim startet Borr Drilling i 2016 for å tjene store penger når riggmarkedet snudde etter oljekrisen. Deretter fulgte kjøp av en flåte som vil telle 28 rigger når man inkluderer fem som er under bygging.

For øyeblikket er mange av riggene uten kontrakt. Ifølge kvartalsrapporten har Borr 11 aktive rigger, mens tre er forpliktet til fremtidig arbeid.

I det globale markedet for oppjekkbare rigger, Borrs satsingsområde, falt kapasitetsutnyttelsen med et prosentpoeng fra tredje til fjerde kvartal, opplyser selskapet.

For den moderne delen av flåten i det globale markedet falt utnyttelsen med tre prosentpoeng, men har deretter steget fra 81 prosent ved årsskiftet til 83 prosent i midten av februar.

Selskapet skriver i rapporten at det venter økt etterspørsel etter rigger i kjølvannet av oljeprisoppgangen fra 40 dollar per fat til 60 dollar per fat.

Anbudsaktiviteten har steget og nærmer seg nivåene fra slutten av 2019, ifølge Borr.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Borr Drilling
  2. Resultatrushet

Flere artikler

  1. Trøims Borr Drilling tapte 518 millioner i andre kvartal

  2. DNB-meglerhus med i honorarfest på over 200 millioner i Borr

  3. Borr Drilling svarer etter lekkasje: – Svært sikre på å gjennomføre plan

  4. Betalt innhold

    Trøims Borr Drilling har begynt å leke med tall igjen

  5. Oslo Børs ble dratt ned av oljeprisfall