Microsofts skytjenester ga kraftig omsetningsvekst

Pandemien gjør at pengene renner inn i Microsoft fra flere kanter. Både økt nettbruk, hjemmekontor og generell nedstenging er gode nyheter for selskapets inntekter.

Microsoft-topp Satya Nadella kan glede seg over svært streke resultater under coronakrisen.

Mark Lennihan / AP
 • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

Teknologiselskapet hadde samlede inntekter på 43,08 milliarder dollar i forrige kvartal, det er nesten tre milliarder mer enn analytikerne anslo, ifølge CNBC som siterer Refinitiv på anslagene.

Det tilsvarer en topplinjevekst på 17 prosent, spesielt drevet av skytjenesten Azure som sto for totalt 14,6 milliarder dollar.

Inntekt per aksje var på 2,03 dollar per aksje, sammenlignet med analytikernes ventede inntjening på 1,64 dollar per aksje.

Vanvittig skyvekst

Veksten i skytjenester har galoppert under coronakrisen da stadig mer av verdens varehandel og tjenester flyttes over på nettet. Veksten for Azure var på 50 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, ifølge selskapet.

Topplinjeveksten ble også hjulpet av at den nye Xboxen ble sluppet i forrige kvartal til glede for alle de som bruker mer tid på innsiden av hjemmets fire vegger under pandemien.

Det er for øvrig første gang Microsoft bikker 40 milliarder i omsetning, ifølge Marketwatch.

Tjener på hjemmekontor

Selskapet skriver i sin kvartalsrapport at man opplever økt salg av deres laptop i Surface-serien som følge av hjemmekontor.

Linkedin, som er eid av Microsoft, har også økt inntektene med 23 prosent det siste kvartalet sammenlignet med samme tid i fjor.

– Hva vi har vært vitne til det siste året er den andre bølgen av digital transformasjon som påvirker alle selskaper og alle industrier, uttalte Satya Nadella, Microsofts toppsjef i kvartalsrapporten.

Selskapets aksje stiger seks prosent i etterhandelen.

Så langt i år er aksjen opp rundt 40 prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Microsoft
 2. Skytjenester
 3. Aksjelive
 4. Xbox

Flere artikler

 1. Alphabet og Microsoft dro inn 800 mrd. kroner i første kvartal

 2. Største fall på Wall Street på tre måneder – Koss følger Gamestop til himmels

 3. Amazon omsatte for 109 milliarder dollar i første kvartal

 4. Wall Street i minus

 5. Betalt innhold

  Denne vinneraksjen har mer på lager